Backstage
2023-12-05

Ajándékozz Iron Maiden képregényalbumot karácsonyra

Mutatunk egy tökéletes ajándéktippet azoknak, akiknél a Kiskarácsony, nagykarácsony helyett a Hallowed Be Thy Name-re szikrázik szenteste a csillagszóró.

November 21-én, a Piece of Mind című, korszakalkotó negyedik albumuk negyvenedik évfordulója alkalmából az Iron Maiden egy azonos címet viselő képregényalbummal rukkolt elő. A Z2 kiadó gondozásában megjelent kiadvány külön fejezetet szentel a lemez mind a kilenc dalának – így többek között olyan klasszikusoknak, mint a The Trooper, a Flight of Icarus vagy a Revelations.

„Amikor először merült fel a Piece of Mind 40th Anniversary képregényalbum ötlete, úgy éreztem, hogy ez a tökéletes médium arra, hogy a dalok keretein kívülre lépjünk, és új történetszálakat és új dimenziókat teremtsünk a rövid elbeszélések és képek segítségével"mondta Bruce Dickinson, aki a Revelations fejezethez maga is hozzájárult. – „A Revelations esetében ez lehetővé tette számomra, hogy több réteget és dimenziót adjak a dalszöveghez, sőt, még egy izgalmas csavart is belecsempésztem."

 

„Ugyanilyen izgalmas volt összehozni a szakma legjobb íróit és illusztrátorait – akik mindannyian a zenekar rajongói –, hogy a dalok, Eddie és maga az album által inspirált saját kreatív ötleteiket maguk is hozzáadják. A Z2-nek hatalmas munkája volt abban, hogy ezt így összehozta, és így jóval több is lett, mint egy képregény: ez az, amit én művészeti alkotásnak tartok." A képregényalbumhoz többek között az Anthrax gitárosa, Scott Ian, az AEW sztárja és a Fozzy énekese, Chris Jericho, a komikus és metálos Brian Posehn, a The Cure basszusgitárosa, Simon Gallup, az MMA szupersztár Josh Barnett, a Public Enemy-s Chuck D és a díjnyertes rendező, Jonas Akerlund is hozzájárult.

„Az Iron Maidennel való együttműködéshez vezető út több mint 40 évvel ezelőtt kezdődött a Z2 munkatársai számára, mind a lemezjátszóinkon, mind a vázlatfüzeteinkben. Az Iron Maiden hatása a művészetre, a zenére és a kultúrára mérhetetlen, az pedig, hogy a zenekarral és a menedzsmenttel együtt ünnepelhetjük a Piece of Mind legendáját és történetét, elképesztő megtiszteltetés” – mondta Josh Bernstein, a Z2 vezetője.

ironmaidencomic.jpg (800×450)

A Piece of Mind 40 éves jubileumi képregényalbum három kiadásban kapható: a hardcover edition ára 14.000 Ft körül, a deluxe editioné 53.000 Ft körül mozog, a legmegszállottabb rajongók karácsonyfája alá pedig az asylum edition kerülhet nagyjából 106.000 Ft-ért.

Ismét moziztak a gyerekekért

Hűvös klip - és dalpremier

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek