Backstage
2023-09-07

Szeptember közepén érkezik az új Otep nagylemez

A „The God Slayer”-en Slipknot, Billie Eilish, Nirvana és Eminem feldolgozások is helyet kaptak

Szeptember 15-én jelenik meg az énekes, költő, illusztrátor, író és aktivista Otep Shamaya vezette formáció kilencedik nagylemeze, a „The God Slayer”. Két dalt már meg is osztottak az új albumról, az Ostracized mellett Billie Eilish You Should See Me In A Crownjának feldolgozását is, melyről Shamaya így beszélt: "Számomra a dal egy figyelmeztetés a kulturális redukció, az elfogult alábecsülés és a volatilis anti-newtoni reakció ellen, amikor elítélünk valakit, mielőtt megismernénk a valódi erejét.”

 

Tavaly szeptemberben Shamaya a 96.7 KCAL-FM "Wired In The Empire" című műsorában mesélt az új Otep album dalszerzési folyamatáról: "Ezt a lemezt valójában több különböző dalszerzővel írtuk, akikkel nagyon izgalmas volt együtt dolgozni. A „Kult 45” volt az utolsó albumom, ami már négy éves. Őrület belegondolni, hogy már négy év eltelt, de így van. Mire visszamentem a stúdióba, addigra a zenekar már eléggé szétszéledt – mindenki próbált megélhetést keresni és más munkát találni –, úgyhogy csak elmentem a producerhez, leültünk, és találtunk néhány nagyon-nagyon tehetséges, kreatív embert. És annak ellenére, hogy már régóta csinálom ezt, és sok mindent elértem – legalábbis azt hiszem, hogy így van –, mentorokkal dolgozom a legjobban. Szeretem azokat az embereket, akik, úgy érzem, kreativitásban jobbak nálam, így mindannyiunk között létrejöhet egyfajta szellemi párbeszéd, ahol megosztjuk egymással az ötleteinket, és én inspirálom őket, ők pedig engem."

 

Shamaya radikális művészetének és konfrontatív dalszövegeinek célja, hogy felhívja a figyelmet a különböző közösségek és szubkultúrák által érzett társadalmi és politikai igazságtalanságokra. A Revolver magazin épp ezért a társadalmi változások egyik zenei katalizátorának nevezte, olyan szókimondó zenészekhez hasonlítva, mint Woody Guthrie folk-énekes vagy a Rage Against the Machine-ból ismert Zack de la Rocha.

A „The God Slayer” dallistája a következő lesz:

01 – “My Violent Appetites”

02 – “Ostracized”

03 – “Good 4 U” (Olivia Rodrigo cover)

04 – “Exit Wounds”

05 – “You Should See Me In A Crown” (Billie Eilish cover)

06 – “The Way I Am” (Eminem cover)

07 – “California Girls”

08 – “Pet”

09 – “Territorial Pissings” (Nirvana cover)

10 – “Star Shopping” (Lil Peep cover)

11 – “Purity” (Slipknot cover)

12 – “God Slayer”

Utazzon díjmentesen a kézilabda meccsre!

KORI/ Viszlát, Debrecen! – Nagyerdei Víztorony, szeptember 8. 18:00

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek