Backstage
2023-08-25

“Sokat mutatok magamból, de közben távolságot is tartok” - Interjú Mimi Webbel, a Sziget Fesztiválról

A brit énekesnő, Mimi Webb még csak 23 éves, mégis közel 6 milliós havi hallgatottságot tudhat magáénak a legnagyobb streaming felületeken. Debütáló dala, a Before I Go a pandémia első hónapjában jelent meg, nem csoda, hogy első koncertjeit már Tate McRae előzenekaraként, a legnagyobb arénákban adta, sőt, még Erzsébet királynőnek is énekelt. Mimivel a Szigetes koncertje előtt beszélgettünk a közösségi médiáról, múlt-és jövőbeli sikerekről, és picit belefolytunk a pasi-témába is.

A legújabb dalod, a This Moment a Ruby Gillman, Teenage Kraken című Dreamworks mese egyik filmzenéje lett. Mennyire lettél izgatott a felkéréstől?

Mimi Webb: Teljesen felpörögtem, el sem hittem, hogy tényleg felkértek rá, annyira menő. A film is szuperül sikerült, már nagyon vártam, hogy megjelenjen. Szeretem a mögötte rejlő üzenetet, és a személyiségfejlődését a fő karakternek.

Az elmúlt hetekben nem ez volt az egyetlen sikered, kijött a Maybelline kampányod is. Milyen érzés egy ekkora nemzetközi cég reklámarcának lenni?

Mimi Webb: Nagyon izgalmas, mindig is imádtam a Maybelline-t, el sem hittem, hogy felkértek. Mindenki nagyon kedves volt a csapatban, és minden tök simán ment a fotózás alatt.

Londonban fotóztatok?

Mimi Webb: Nem, a turném különböző állomásain csináltuk a képeket. Szuper buli volt, nagyon sokáig csendben kellett maradnom róla, alig tudtam magamban tartani.

Mi a következő nagy lépés a karrieredben?

Mimi Webb: Szeretnék a közeljövőben eljutni arra a pontra, hogy arénákat tölthessek meg.

Ebben a fesztiválszezonban álltál az eddigi legnagyobb színpadaidon?

Mimi Webb: Határozottan, és most a Sziget az egyik legkiemelkedőbb buli a nyáron. Most vagyok itt először, őrület, hogy egyből a nagyszínpadon léphetek fel.

Tervezel valakit megnézni a fesztiválon?

Mimi Webb: Niall Horan egyből utánam következik a színpadon, őt mindenképp megnézem, de utána sajnos indulnunk kell.

Milyen hatással van rád a social media? Érzel bármilyen nyomást, amikor posztolni kezdesz?

Mimi Webb: Igen, mindenképp van rajtam egy kis nyomás, hiszen folyamatosan a feed tetején kell maradnom, sokat kell magamból mutatnom, de közben távolságot sem árt tartanom, nem lehet túltolni. Igyekszem egy folyamatosságot vinni a közösségi oldalak használatába.

És hogy állsz az ezen felületeken kialakult szépségideákhoz?

Mimi Webb: Instagramon mindenki mosolyog és nevet, senki sem mutatja a valódi arcát. Folyamatosan másokhoz hasonlítgatjuk magunkat, és mások életét akarjuk élni, nehéz elvonatkoztatni az ott látottaktól. Kell némi tisztánlátás ahhoz, hogy jól kezeljük ezt az egészet.

Tiktokon is óriási a közönséged. Hogy gondolod, segítette ez a felület a zeneipart, vagy csak még telítettebbé tette?

Mimi Webb: Ahogy telik az idő, egyre nagyobb lesz a verseny, hiszen már mindenki Tiktokozik. Lutri az egész, nyomni kell nagyon és addig próbálkozni, amíg fel nem fut egy dal.

Három hónappal ezelőtt jelent meg az új albumod, Amelia címmel. Melyik az a dal, ami leginkább leírja a személyiséged?

Mimi Webb: A címadó dal kifejezetten közel áll hozzám, nagyon érzelmes és tökéletesen leírja azt, hogy idővel minden értelmet nyer, még a nehezebb korszakok is az ember életében. Ezt az üzenetet mindenképp át akartam adni a közönségemnek.

Mi az az üzenet a te dalaidban, ami megkülönböztet a legtöbb női popelőadótól?

Mimi Webb: Talán az, hogy 100%-ban önmagam tudtam maradni, és a környezetemben sem történt semmilyen változás. Igyekszem két lábbal a földön ragadni, és ezt a közönségem is értékeli.

Ha a srácokat nézzük, mi szerinted a három legrosszabb red flag?

Mimi Webb: Nem szeretem, ha valaki nem támogató, utálom az anyuci pici fiait, és a beképzelt srácokat.

Fotók: Erdős Viki

Elérte legmagasabb pontját az Epreskerti Általános Iskola épülő tornacsarnoka

Khan Rajiullah Joey (1971-2023)

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek