Sport
2024-03-10

Megvan az első hazai siker is

A Debreceni Egyetem egy hete győzelemmel kezdett, ma az első hazai meccsét is behúzta.

Nem változtatott a múlt héten jól bevált összeállításon a cívisek mestere – az első idei meccsét 2–0-ra nyerte az egyetemi klub –, Urbin Péter, az Újpesten győzelemmel zárt DEAC-ot láthattuk az első hazai meccsen is.

Egy lecsúszott beadás landolt a lécen a mérkőzés első perceiben, a REAC kapusa csupán szemmel követte a labda útját. Ezt leszámítva inkább tapogatóztak a felek. A 12. minutumban Tóth Dániel villant meg, tíz méterről kapura fordult, alig vétette el a jobb alsó sarkot. A félidő közepéig nem láthattunk veszélyes szituációt egyik kapu előtt sem. A 35. percben Al-Sheraji ütközött a kapussal, ahogyan alig valamivel később Ratku hálóőr a csatárral, egyik eset sem ért lapot, jogosan. Vincze Ákos csúsztatott mellé félidő végén, ezzel le is zajlott az első negyvenöt perc.

A szünet utáni első esemény a vendégek játékosának, Palagának a nevéhez köthető, aki az elmélázó hazai védők között lőtt fölé nagyon magasan, majd Soltész labdájába ért bele TóthDániel, ez sem ért célt. Az 54. percben váratlan lehetőség hullott az egyetemisták ölébe, Csernák egy buta szabálytalanság után begyűjtötte 120 másodpercen belüli második sárga lapját, ennek köszönhetően mehetett zuhanyozni. Mindössze négy percet kellett várni a DEAC vezető góljára, jobb oldali szöglet után megcsúsztatták a labdát a fehér mezesek, Herczku Alex érkezett és kapásból a hálóba továbbította a játékszert. Kicsivel később Soltész lőtt fölé 18 méterről, ezt követően pedig Tóth Dániel, ő Sándor passzát követően próbálkozott a tizenhatoson belülről. Fölényben játszott a házigazda, a vendégek védekezésre kényszerültek. Bő negyedórával a lefújás előtt Al-Sheraji is lövésre szánta el magát, a rákospalotai kapus könnyedén hárított. Hetvenhét perce tartott a játék, amikor a télen igazolt Tóth beadását visszafejelték támadónk elé, aki közelről a hálóba stukkolta a labdát. A végén a csereként beállt Tóth Márk szépített, kialakítva ezzel a 2–1-es végeredmény.

NB III Északkeleti csoport, 19. forduló

DEAC–REAC 2–1 (0–0)

DEAC: Ratku – Sándor, Herczku, Vincze, Jankelics – Lénárt (Batta 82.), Papp G., Soltész, Al-Sheraji (Trencsényi 82.)  – Tóth D. (Bárány 85.), Szabó L. (Tochukwu 72.).

Gól: Herczku (58.), Tóth D. (77.), illetve Tóth M (89.)

Bronzot ért az arany kéz

Az Oppenheimer lett a legjobb film, Mihalek Zsuzsa is Oscart kapott

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek