Sport
2023-11-25

Győzött a Corona Brasov a DEAC otthonában

Visszavágott a Corona Brasov a DEAC-nak a hazai verségéért, elvitte a három pontot Debrecenből.

A szűk egy hónapja a házigazdák által Erdélyben már legyőzött Corona Brasov érkezett a Debreceni Jégcsarnokba pénteken este az Erste Liga alapszakaszában. A DEAC kedden kiesett a Magyar Kupából az Újpest ellen, a vendégek viszont sikerélménnyel gazdagodtak tegnap, hiszen 7–3-ra lelépték Miskolcon a DVTK-t.

Az első lövést Hetényi Zoltánnak kellett védenie a második percben, és rögtön az elején érezhető volt, hogy nagy tempójú, kemény meccs elé nézünk. A harmad közepéhez közelítve Hári lövését védte könnyen Dubeau a másik oldalon. Valamivel a több dolga akadt a hazai hálóőrnek, de alapvetően kevés helyzetet hozott az első tíz perc. Hat a minutummal a dudaszó előtt előbb Mazzag, majd a vendégektől Van Wormer veszélyeztetett, és Jakabfy Csongor lövése is célt tévesztett. A játékrész végefelé emberelőnybe kerültünk, ám Hári ziccert hibázott, védett a kapus, ezt követően Rétfalvi lőtt ordító helyzetben kevéssel mellé.

Egy Van Wormer-korong pattogott mellé, ezzel indult a második harmad. A nézők pedig abban bíztak, hogy eseménydúsabb második felvonás következik, mint amilyen az első volt. Rokaly-Boldizsár nagy helyzetben rontott, ezt bizony megúszta a Debrecen. Ezután Willimas lövésére kellett rátenyerelnie Hetényinek. Ezekben a percekben a cívisvárosi kapu előtt zajlottak az események, résen kellett lennie a házigazdáknak, hogy ne üssön gólt a brassói alakulat. Közben egy hátrányt kivédekezett a Brassó, ebből sem sikerült megszereznünk a vezetést. Nem sokkal később Jakabfyt is leküldték, most a Debreceni Egyetemen volt a sor, hogy megússza kapott gól nélkül, sikerült. Hat perccel a vége előtt Bucskin tüzelt kapura, ám védett a brassói cerberus. 3 perc és egy másodperc volt hátra, amikor megszerezte a vezetést a Corona, Van Wormer lőtt közelről a hálóba. A legvégén benyeltük a másodikat is, Valchar is bevágott egy kipattanó pakkot.

Húsz perce maradt tehát a DEAC-nak arra, hogy javítson a helyzetén és esetleg pontot szerezzen. Meglódultak a házigazdák, de a helyzetekben szegény összecsapáson nem volt könnyű lehetőséghez jutniuk. 17:12 volt hátra, amikor Van Wormer már a harmadik találatot is elhelyezte a kapunkban, szinte eldöntve a meccs végkimenetelét. Erre válaszul Bucskin távoliját védte Dubeau, majd Molnár helyzetét ártalmatlanította a vendégek kapuvédője. Bő 12 perccel a vége előtt, amikor látványos támadás végén Molnár Dávid szépített, felcsillant a remény! Kozma tovább is faraghatta volna a hátrányt, ám a kapus megakadályozta ebben. A legvégén még Hetényi védett egyet, akit levittünk, de az sem segített: véget ért a meccs.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–Corona Brasov 1–3 (0–0, 0–2, 1–1)
Gól: Molnár, illetve Van Wormer (2), Valchar

Feloldották a látogatási tilalmat

Bőséges lesz a halkínálat karácsonykor

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek