Sport
2023-09-06

Mándi Krisztián: A bravúrhoz mindenkitől kiugró teljesítmény kell

A másodedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata az első játéknapon főleg remek védekezésének köszönhetően fektette két vállra a kecskemétieket.

A DEAC férfi kézilabdacsapata a Kecskemét elleni győztes nyitány után pénteken 18 órától a Cegléd otthonában vizitál. Az előző idényben még az NB I-ben szerepeltek a Pest vármegyeiek, akik beragadtak a rajtnál, mivel az első fordulóban Szegeden 30-25-ös vereségbe futottak bele.

– Kiegyenlített a bajnokság mezőnye, ettől függetlenül meglepett a Tisza-parti gárda sima sikere. Visszanéztük a találkozó felvételét, és a látottak alapján akár nagyobb differencia is kialakulhatott volna. A ceglédieknél történtek változások a nyáron, ez pedig érződött az előző heti teljesítményükön, ugyanis még nem álltak össze. Mi is szeretnénk meglepni őket, bízunk benne, hogy összejön a pontszerzés. Ellenfelünknél akadnak rutinos kulcsemberek, elég csak Juhász Károlyra vagy Pásztor Ákosra gondolni. Amennyiben őket sikerül jól semlegesítenünk, akkor nagyobb esélyünk nyílik egy szép eredmény elérésére. Ahhoz, hogy sikerüljön a bravúr, nálunk gyakorlatilag mindenkitől kiugró teljesítményre lesz szükség – nyilatkozta Mándi Krisztián. Csapatunk másodedzője hozzátette, sérülések miatt ezúttal sem lehet teljes a keretünk.

Együttesünkön a múlt héten még picit érződött az idény eleji forma, ettől függetlenül összejött a siker a Kecskeméttel vívott összecsapáson. Mándi Krisztián amondó, főleg a védekezésben nyújtott teljesítményre lehetnek büszkék.

– Egészen elképesztő munkát végzett a fal közepén Hornyák Zoli és Kathi Peti. Mellettük Maródi Ádámot szintén érdemes kiemelni, hiszen a beállása után hamar elkapta a fonalat, és a védéseiből rengeteget profitáltunk. Akadtak olyan játékosok, akik haloványabb teljesítménnyel jelentkeztek, tőlük azért jóval többet várunk – zárta mondandóját Mándi Krisztián.

NB I/B 2. forduló
Ceglédi KK-DEAC
2023. 09. 08. (péntek) 18.00, Gál József Sportcsarnok

Az oDEonban vendégeskedik a Tankcsapda

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek