Sport
2023-06-21

Bronzérmet szerzett 7-es rögbiben a DEAC Huszárok

A felnőtt férfi rögbicsapat június 17-én Székesfehérváron vett részt az I. Hübris 7-es tornán.

Levan Bagdavadze szakmai munkájának eredményeként a DEAC Huszárok gárdája 7-es rögbiben is megmutathatta tudását. Az első mérkőzésen kevésen múlt, hogy nem a debreceniek kerekedtek felül, csupán néhány technikai hiba miatt győzte le őket a későbbi győztes Battai Bulldogok csapata 19–5-re.

A második csoportmeccs a Fogócska SE Mamutok Rögbi ellen következett. Ahogyan az várható volt, a Mammutok nem tudták tartani a DEAC gyors tempóját, illetve ellensúlyozni a nagyobb tudását, így a Huszárok 45–0-ra lemosták a pályáról ellenfelüket. A pontkülönbségbeli előnyének köszönhetően a Debrecen bejutott az elődöntőbe, ahol a házigazda Székesfehérvár várt rá.

A fináléba kerülésért vívott összecsapás sem okozott csalódást a nézőknek, mindkét csapat nagyszerű tempót diktált, technikás, és szép gólokban gazdag összecsapás volt. Sajnos a DEAC nem tudta megszerezni az áhított győzelmet, a végeredmény 19-17 lett a fehérváriaknak.

A bronzmérkőzésen a DEAC Huszárok a másik elődöntő vesztese, az Esztergomi Vitézek ellen lépett pályára. A Debreceni Egyetem játékosai nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, és a honi rögbi egyik meghatározó gárdája ellen is diadalmaskodni tudtak 35–5-re, így a torna harmadik helyén végeztek.

Dalról dalra - A Child of Sin albumot elemeztük Kovacs-szal, a VéNégy főfellépőjével

Terelve közlekedik a 19-es járat a Vincellér utca felé

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek