Sport
2022-08-31

Strandfrizbi versenyen szerzett érmeket a DEAC frizbiszakosztálya

Ezüst- és bronzéremmel térhettek haza Balatonboglárról a DEAC frizbicsapatai. A homokos pályán rendezett versenyen a két debreceni alakulat egymás ellen játszotta az elődöntőt.

Augusztus utolsó hétvégéjén Balatonbogláron rendezték a Frisbeach 2022 strandfrizbi bajnokságot. A kétnapos esemény 5v5 formátumban a strand homokos pályáján zajlott, ami szokatlan körülményt jelentett a füves pályákhoz szokott versenyzők számára. A debreceni DEAC FreeBees két együttest is nevezett a tornára, és mindkét alakulat előkelő helyezést ért el a tízcsapatos mezőnyben.

– A verseny előtt úgy döntöttünk, két, nagyjából azonos erejű csapatot alkotunk a szakosztály játékosaiból, és így igyekszünk teret adni a kezdőbbeknek, hogy minél több tudást felszívhassanak tapasztaltabbaktól – mondta Gombos Nóra, a második helyezést szerzett DEAC FreeBees Y kapitánya.  A felosztás úgy tűnik nagyon jól sikerült, hiszen a két csapatunkat csak egyetlen helyezés választotta a végső tabellán.

A csoportkörből mindkét csapat a felsőházba jutott tovább, és az elődöntőben épp egymással mérhették össze a tudásukat.

– Igazán szoros összecsapást hozott az elődöntő – fogalmazott Tóth Lóránt, a harmadik helyezett DEAC FreeBees X kapitánya. – Csak egy hajszálon múlt a végeredmény, és bár így utólag úgy látom, hogy a mi csapatunknak egy kicsit több esélye lett volna a Meteor elleni döntőben, hisz a lánysorunk nagyon magabiztosan játszott végig a versenyen, de hát az egymás elleni derbi kritikus pillanatában mégis nekünk remegett meg a kezünk. Azért nem sokat szomorkodtunk, inkább magabiztosan behúztuk a bronzmeccset, és szorítottunk a mieinknek, hogy nekik is sikerüljön a bravúr.

Végül a döntőben a Meteor lesöpörte a pályáról a debreceni csapatot, így a DEAC a dobogó két alsó fokával vigasztalódhatott.

Végeredmény
1. Meteors
2. DEAC FreeBees Y
3. DEAC FreeBees X
4. Slovenia U20
5. Dinomite
6. Szufla
7. Fehérvár Lionz
8. Funtimate
9. CUT
10. Lila Luft

Fodorné Érsek Kitti

Tennél a jobb jövőért? Az újító benned lakik!

Idén is összegyűlnek a független zenei kiadók: Szeptemberben érkezik az Independent Label Fair

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek