MegMinden
2023-01-18

Pajtaszínház

(nmi.hu)

A Nemzeti Színházban is bemutatkozhat a Nadányi Színjátszókör.

A VIII. Pajtaszínház Program keretein belül a Nemzeti Színházban is bemutatja a Nadányi Színjátszókör a közösségi alkotás alapján színre vitt Piros Híd című darabot.

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság együttműködve, 2015-ben útjára indította a falusi színjátszás hagyományait felelevenítő projektet, a Pajtaszínház Programot, melynek legfőbb célja a valaha oly erős magyar falusi színjátszó hagyományok újraélesztése volt.

Hajdú-Bihar megyében ezúttal a bakonszegieken a sor. A Nadányi színtársulat, egy közösségi alkotás alapján, Bakonszeg közszájon forgó anekdotáját veszi alapul és Nadányi Zoltán verseivel színesíti. A Piros Hidat viszi színre, melyet humorral fűszerezve, táncos elemekkel színesítve láthat a közönség. A színjátszók szakmai mentora, a darab rendezője nem más, mint Lakó Zsigmond, csoportvezetőjük Kémeri Judit.

A darab első bemutatója január 26–án, 18 órakor lesz, a Bakonszegi Művelődési Házban. A bakonszegi bemutatót követő héten – január 28-án –, a produkció máris a fővárosba utazik, a VIII. Pajtaszínházi Szemle alkalmával. A Nemzeti Színházban, a Gobbi Hilda Színpadon mutatkozhat be a társulat.

Az eredeti írást itt találja.

Debrecenbe érkezik a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek