MegMinden
2021-12-24

Christmas

(index.hu)

Hogyan lett Mariah Carey a télapó előfutára?

Az énekesnő voltaképpen mindent megtett azért, hogy övé legyen a karácsony királynője cím. Amennyiben valaki át akarná venni tőle, annak rendesen fel kell kötnie a gatyáját, Mariah Carey ugyanis olyannyira imádja a karácsonyt, hogy ezt biztosan nem hagyná.

A Mariah Carey-jelenség olyasmi, amit mindenki ismer és elfogad, de igazán senki sem érti, hogy az énekesnő miért kopogtat be évek óta minden november elsején azt hirdetve, hogy az ünnep már a küszöbön áll, és ideje hangolódni.

Ahogy előkerülnek a télies fűszerekkel megbolondított italok, a karácsony illata nem szállingózhat a levegőben egy kis aláfestő zene nélkül, ami jellemzőn az a bizonyos  All I Want For Christmas Is You. Mariah Carey jellemzően meg is lovagolja ezt a hullámot, és évről évre szó szerint órát állít az ünnepi szezon kezdetéhez.

Az énekesnő kvázi egy egész karriert épített fel karácsonyi szélben szállva. Jó pár tény erősíti tehát, hogyan lett ő a valaha volt legünnepibb figura a hírességek között. Az alapot természetesen az adta, hogy Mariah kisgyermekkora óta imádja a szeretet ünnepét, így szinte adta magát, hogy megszülessen az All I Want For Christmas Is You.

Nagyon ünnepélyes ember vagyok, imádom az ünnepeket. Kislánykorom óta karácsonyi dalokat énekelek, még karácsonyi kórusba is jártam. A dalt a karácsony iránti szeretetből írtam, és persze azért is, mert imádom a karácsonyi zenét

– mondta évekkel ezelőtt Mariah Carey.

Az énekesnő rajongása a szó szoros értelmében is kifizetődő volt. Az Insider 2018-as cikke szerint a dal a megjelenése óta legalább 60 millió dollárt hozott a karácsony királynőjének konyhájára, és ehhez még nem tartoznak hozzá például a Spotify által fizetett plusz összegek. Az említett felmérés persze 3 éve készült, így nem kérdés, hogy az énekesnő azóta még egy adag zöldhasút zsebre tehetett a slágerért.

Az eredeti írást itt találja.

Kisvárda

Csendes éj

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek