Hajdú-Bihar
2021-10-26

Kétszer fordulva loptak a vádlottak egy Debrecen környéki tanyáról

A Debreceni Járási Ügyészség lopás és sikkasztás miatt emelt vádat azzal a három személlyel szemben, akik egy Debrecenhez közeli ingatlanról előbb elektronikai cikkeket, majd állatokat loptak el.

A sértett Debrecen közelében található ingatlanán lévő kisebb házba
2021 augusztusában beköltözött ismerőse, az ügy női vádlottja és annak élettársa, az idősebb férfi vádlott. A lakhatásért cserébe a vádlottak vállalták a tanyán lévő állatok gondozását.

 

2021. augusztus 20-án 21 óra 30 perc körül a két vádlottat a tanyán meglátogatta egyik ismerősük, egy fiatalabb férfi, akivel elhatározták, hogy értékeket lopnak el a telken lévő családi házból.

 

Másnap, 2021. augusztus 21-én 22 óra körül a fiatalabb férfi vádlott egy autóval érkezett a tanyához, majd hárman egy fogóval leverték a bejárati ajtón lévő lakatot. A vádlottak az ingatlanról különböző elektronikai eszközöket loptak el, összesen közel 580.000 forint értékben.

 

Az ellopott eszközöket a fiatalabb férfi vádlott az édesapjának a házába szállította, aki nem tudott a bűncselekmény elkövetéséről.

 

Nem sokkal később, éjfél után a fiatalabb vádlott visszahajtott a tanyához, ahol a társaira rábízott állatok közül összesen 11 darab, 220.000,- Ft értékű sertést pakoltak be a járműbe, amivel a fiatalabb férfi elhajtott a helyszínről.

 

A Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a sértett mintegy 800.000 forint kára teljes egészében megtérült, mivel a nyomozás során az ellopott értékeket és állatokat lefoglalták és a sértettnek visszaadták.

 

A Debreceni Járási Ügyészség tettüket beismerő vádlottakkal szemben nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

police.hu

A fertőzöttek száma 244 millió, a halálos áldozatoké több mint 4,954 millió a világon

Alig változott a forint árfolyama kedd reggelre

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek