Hajdú-Bihar
2021-09-28

Komplex turisztikai fejlesztés valósul meg Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, konzorciumként támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a „Hajdúszoboszló gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése” elnevezésű projektre.

A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A „Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” elnevezésű pályázaton a konzorcium 2.077.472.360 forint vissza nem térítendő támogatást nyert. Jelen projekt forrását az Európai  

Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A pályázat során megújul a Mátyás király sétány és Szent István park egy része. Cél a sétány gépjárműforgalmának csillapítása és ezzel párhuzamosan egy attraktív sétáló utca létrehozása, melyet 10 úgynevezett élménypont kialakítása tesz még érdekesebbé és látványosabbá. Az élménypontok megalkotásának tematikája a Debrecen-Hortobágy-Tiszató-Hajdúszoboszló desztinációs térség bemutatását célozza. A projekt keretein belül, egy fedett kerékpártároló és egy árusító egység is kialakításra kerül egy családbarát mosdóval együtt. 

A kivitelező a Magyar Mélyépítő Kft. A cég a beruházást a 2021. szeptember 10-én történt munkaterület átadás-átvételt követően megkezdte. A jelenleg hatályos támogatási szerződés szerint a pályázat befejezési határideje 2022. szeptember 30.

Három kamion ütközött Berettyóújfaluban

Forgalomkorlátozásra lehet számítani a Homokkerti felüljárón

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek