Hajdú-Bihar
2021-08-17

Meg akarta védeni a termést, ezért lövöldözte a seregélyeket a balmazújvárosi férfi

A Debreceni Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az udvarán lévő eperfa termésének megóvása végett légpuskával több madarat is meglőtt.

A vádlott balmazújvárosi családi házának udvarán található egy eperfa, amit rendszeresen elleptek a seregélyek. A férfi a tulajdonában lévő optikai irányzékkal ellátott légfegyverrel először 2021. június 25-én 17 óra körüli időben lőtt rá a fán lévő seregélyekre, amelyek közül egy madár a szomszéd telekre esett és ott a lövés következtében elpusztult.

 

Ezt követően a vádlott 2021. július 3-án ismételten el akarta riasztani a fáról a madarakat, ezért a légfegyverrel újra lövést adott le, amely eltalált egy seregélyt. A madár a szomszéd kertjébe esett, majd a későbbiekben az is elpusztult.

 

A vádlott magatartásával mindkét alkalommal gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmazott, hogy az a madarak pusztulását okozta.

 

Az ügyben a nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen 2 rendbeli állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Debrecen Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára, továbbá az elkövetés eszközéül használt, irányzékkal ellátott légfegyvert kobozza el.

Eltűnt személyt keresnek Debrecenben

Győztes nyitány

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek