Hajdú-Bihar
2021-04-28

Eldurvult az italozás, a vádlott seprűnyéllel verte meg barátját

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a saját lakásán egy korábbi konfliktus miatt verte meg a sértettet.

A vádlott, annak testvére és a sértett 2021. március 28-án az esti órákban a vádlott polgári házában gyűltek össze, beszélgettek és szeszes italt fogyasztottak.

 

A kora esti órákban zenét hallgattak, hangfalakat is bekapcsoltak. Egy idő után a vádlott és testvére között vita támadt a hangos zene miatt, a vádlott többször kikapcsolta a hangfalat. A vita tettlegességig fajult, a vádlott és testvére dulakodni kezdett, őket a sértett megpróbálta szétválasztani, azonban eközben a vádlott a sértettet pofon ütötte.

 

Ezt követően a vádlott testvére elhagyta a lakást, a vádlott és a sértett tovább italozott, majd 23 óra 45 perc körüli időben kimentek az udvarra, ahol a sértett sérelmezte azt, hogy az este folyamán kapott egy pofont a vádlottól. Emiatt a vádlott és a sértett között heves szóváltás alakult ki, majd a vádlott a sértettet ökölbe szorított kézzel többször arcon és orron ütötte, majd felkapott egy seprűnyelet és azzal a sértett fejére ütött.

 

A bántalmazás következtében a sértett homlokán nyílt seb keletkezett és eltört az orrcsontja.

 

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá rendelje el a vele szemben korábbiakban hozott jogerős ítéletben kiszabott felfüggesztett fogházbüntetés utólagos végrehajtását. A járási ügyészség továbbá indítványozta, hogy a járásbíróság az elkövetés során eszközül használt seprűnyelet kobozza el.

Rendszámtáblával trükközött a derecskei férfi

Torlódás miatt késés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek