Hajdú-Bihar
2021-02-12

Javult a megye gazdasági, illetve foglalkoztatási helyzete

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” elnevezésű kiírására – konzorciumi partnereivel közösen - sikeresen pályázott a megyei önkormányzat a 2014-2020-as fejlesztési időszakban.   

 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatallal, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatallal és a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-vel konzorciumi partnerségben hozta létre a Hajdú-Bihar Megyei Foglalkoztatási Paktumot, mely - Debrecen közigazgatási területén kívül - a megye teljes területére kiterjed. A cél a lakosság képzettségi színvonalának növelése, a tartós munkanélküliek számának csökkenése, a foglalkoztatási szint emelkedése, a megye népességmegtartó erejének fokozása, valamint az, hogy más régiókban élő polgárok számára is olyan vonzó élettérré váljon, mely munkahelyeket, megfelelő lakóhelyet és életkörülményeket biztosít. Ezáltal javul a megyében lévő vállalkozások termelékenysége, hatékonysága, foglalkoztatási képessége.

 

A program keretében létrejött a Megyeháza épületében működő Paktumiroda, mely folyamatos kapcsolatot tart fenn a vállalkozókkal, akik ezáltal tájékozódhatnak például az aktuális munkaerő-piaci szolgáltatásokról, képzésekről, támogatásokról. (További részletek: http://hbmpaktum.hu/)

 

A Paktum keretében 

  • munkaerőpiaci programokban összesen 952 fő vett részt, 
  • álláshoz összesen 583 fő jutott, 
  • az álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma pedig összesen 333 fő volt.

A program által Hajdú-Bihar megyében eddig 1868-an kaptak segítséget.

Orbán: ha a kínai vakcinával is elindulhat az oltás, húsvétig minden regisztrált beoltható

Dzsudzsák Balázs a Loki csapatkapitánya

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek