Egyetem Tér
2024-02-01

Újabb Teva-támogatást kapott a TTK

Csaknem kétmillió forintos támogatást ajánlott fel a Teva Gyógyszergyár Zrt. a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara (TTK) részére. A vállalat ezúttal informatikai eszközök beszerzéséhez járult hozzá.

A Teva Gyógyszergyár Zrt. 1.867.000 forint támogatást nyújtott a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának, hogy a Molekuláris Biotechnológia és Mikrobiológiai Tanszék hallgatóinak bioinformatikai munkáját segítve informatikai eszközöket vásárolhassanak. Az újabb Teva-felajánlás jelzi: a vállalat továbbra is elkötelezett támogatója az oktatásnak, és ahogy eddig, továbbra is szoros partnerségre törekszik a Debreceni Egyetemmel.

A vállalat és az egyetem együttműködése sokéves múltra tekint vissza, a partnerség egyaránt hasznos az intézmény, a hallgatók, továbbá a Teva számára, hiszen közös érdek, hogy minél több, minél felkészültebb szakembert képezhessenek.

A kooperáció egyik első nagy sikere az volt, amikor a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán 2007-ben megalakulhatott a Gyógyszeripari Kihelyezett Tanszék, amely – a gyógyszergyár jelenlétével együtt – még magasabb szintre emelte a biotechnológia, a kémia, a biomérnök, a vegyész, a vegyészmérnök és a környezettudomány szakos hallgatók képzését. Az oktatás színvonalát tovább növelte, hogy négy évvel később megalakult az Ipari Gyógyszergyártás Kihelyezett Tanszék az egyetem Gyógyszerésztudományi Karán, amely többek között lehetőséget kínált arra is, hogy a gyógyszerészhallgatók még több elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatot szerezhessenek a nagyüzemi gyógyszergyártásban.

A szakmai együttműködés mellett a Teva évről évre anyagi támogatást is nyújt az egyetemnek, így például tavaly a Molekuláris Biotechnológia és Mikrobiológiai Tanszék mikroszkópparkja újult meg. A tanszéken megvalósuló oktatói munka a hazai piaci igényekre épül, nagyban támogatja a gyógyszeripart, ugyanakkor teljes mértékben kompatibilis a külföldi intézményekben megvalósuló hasonló képzésekkel. Az idei, csaknem kétmillió forintos felajánlással együtt összességében meghaladja a 80 millió forintot az az összeg, amellyel a vállalat hozzájárult az egyetemen a gyakorlatorientált oktatói munka megvalósulásához.

Létrejött a Fogászati Klinika

Felsőházat érne egy bravúr

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek