Egyetem Tér
2023-06-02

Dél-afrikai küldöttség a Debreceni Egyetemen

Az intézmény képzési kínálatával és a Stipendium Hungaricum nyújtotta ösztöndíj-lehetőségekkel ismerkedtek, valamint itt tanuló dél-afrikai diákokkal is találkoztak a távoli országból érkezett rangos delegáció tagjai a Debreceni Egyetemen.

A Dél-afrikai Köztársaság képviselőit, Nkosinathi Sishit, Kgabo Matjanet és Temwa Moyot Barta Elek fogadta június 1-jén, csütörtökön. Az oktatási rektorhelyettes a delegációval folytatott megbeszélésen az intézmény képzési kínálatát és az egyetem nyújtotta lehetőségeket ismertette.

- A Debreceni Egyetem képzései nemzetközileg ismertek és elismertek, emiatt egyre népszerűbbek a külföldi hallgatók körében. Ma már 133 ország több mint hétezer hallgatója tanul a 13 kar által kínált csaknem 80 angol nyelvű szakon – részletezte Bartha Elek.

A Dél-afrikai Köztársaságból jelenleg 56 hallgatója van a Debreceni Egyetemnek, közülük 27-en a Sipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében érkeztek, a magyar kormány támogatásával.

A dél-afrikai diákok jövőbeli képzési, támogatási lehetőségeiről a DE Nemzetközi Oktatást Koordináló Központjában is egyeztetést folytattak a küldöttség tagjai. 

Sajtóközpont-TB

A Kodály Filharmónia Debrecen hangversenye indítja idén a Magyar Kulturális Hetet Pozsonyban

Miskolci Rockfesztivál

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek