Debrecen
2023-10-04

Elkészült a Kartács utcán a nagyfelületű aszfaltozás

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be a helyszínen Majer Tamás, a terület önkormányzati képviselője 2023. október 4-én.

Mint elmondta, kevesebb mint három héttel ezelőtt – szeptember 18-án – indultak a Kartács utca Verseny utca és Patay István utca közötti szakaszának nagyfelületű aszfaltozási munkálatai. Az említett szakaszon mostanra befejeződött a felújítás. Teljesen megújult az útburkolat annak érdekében, hogy a járműforgalom a korábbinál kényelmesebb és biztonságosabb lehessen. Padkarendezés, padkaszélesítés is történt, s a csapadékvíz-elvezetést is megoldották.

Majer Tamás arról is említést tett, hogy a múlt évben a Kartács utca Lóverseny utca és Hajdú köz közötti mintegy 90 méteres szakaszán történt útépítés, viszont az utca hátsó szakaszán mintegy 400 méteres szakaszon nincs még burkolt út. Ez utóbbi szakasz megtervezésére a város önkormányzata a Debrecen 2030 program keretében kiírta a közbeszerzési pályázatot, s várhatóan októberben megtörténik a tervező kiválasztása, valamint a szerződéskötés erre a munkára.

A képviselő arról is szót ejtett, hogy körzetében 2023-ban a Móricz Zsigmond úton, a Pallagi úton, valamint a Nagyerdei körút több szakaszán is zajlottak útfelújítási munkák, így ebből a szempontból ez az esztendő nagyon sikeresnek tekinthető ebben a körzetben.

Music Hungary: Sisi, Co Lee, bongor, iamyank is fellép

Meseterápia

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek