Debrecen
2021-10-13

Elindult az ingyenes lombgyűjtő zsákok osztása

Idén, visszatérve a korábbi hagyományokhoz, Debrecen egyéni önkormányzati képviselői közreműködésével biztosítunk lombgyűjtő zsákokat a város lakosainak. Október 13-án, szerdán Pósán László országgyűlési képviselő és Türk László önkormányzati képviselő osztottak egységcsomagokat a Homokkerti Közösségi Ház udvarán.

A környezetünk tisztántartása szempontjából az egyik legkomfortosabb és legjobb megoldás. A lombgyűjtő zsákok kiosztása azért is fontos, mert ezek használatával visszaszorítható az avarégetés. Így mód nyílik arra, hogy a szerves hulladékot úgy lehessen kezelni, hogy az ökológiai elvárásoknak és igényeknek megfelelő legyen – mondta Pósán László országgyűlési képviselő. Aki kiemelte: a 21. században, amikor a fenntartható fejlődés egy elvárt és fontos szempont mindenhol - a gazdasági, társadalmi élet enélkül nehezen képzelhető már el – akkor meg kell tenni minden lépést, ami ebbe az irányba elősegíti a város működését és fejlődését.

Több mint tíz évvel ezelőtt a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezte, hogy a város ingyenesen biztosítson lombgyűjtő zsákokat a debrecenieknek. A kezdeményezés évről évre töretlen, idén, az egyéni önkormányzati képviselők közreműködésével személyesen, több mint 200 ezer zsákot osztunk ki a debreceniek részére. A zsákosztásokon való részvétel előzetes internetes regisztrációhoz nem kötött.

A zsákosztások időpontjai és helyszínei az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

https://www.debrecen.hu/hu/debreceni/hireink/fenntarthato-debrecen-iden-a-korabbi-hagyomanyoknak-megfeleloen-biztositjak-az-ingyenes-lombgyujto-zsakokat-a-debrecenieknek

 

Velopark épül Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek