Belföld
2023-12-07

Sokfelé egész éjjel havazott

Reggelre vastagabb hó borította be az északi és, dunántúli és középső tájakat is, a főváros is szépen kifehéredett.

Csütörtökön kezdetben a Nyugat-Dunántúl kivételével még többfelé hullhat hó, havas eső, keletebbre néhol eső. Napközben az ország középső és keleti részein további gyengülő intenzitású, vegyes halmazállapotú csapadék várható, délután nyugaton, délnyugaton viszont már felszakadozik a felhőzet. A Dunántúlon élénk, erős északnyugati szél hordhatja a havat. Délután a csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakulhat.

Péntekre sokfelé képződhet köd, zúzmarás köd, valamint rétegfelhőzet, amely néhol tartósan megmaradhat. Főként nyugaton és északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Számottevő csapadék nem várható, de kisebb hószállingózás, szitálás előfordulhat a borongós területeken. Sopron és a Bakony környékén élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban -6 és +1, a havas nyugati és északi tájakon -10 és -7, napközben -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton az ország nagy részén rétegfelhős, helyenként tartósan ködös idő várható. Hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos ködszitálás előfordulhat. Hajnalban mindenhol fagyni fog, délután -2 és +4 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Előreláthatólag a vasárnap ismét párásan, ködösen, borongósan indul, a Dunántúlon pedig havazással, havas esővel, több helyen ónos esővel. A csapadék napközben kelet felé halad, északon hó, délen eső valószínű, majd délután nyugaton már kisüthet a nap. Reggel -8, 0, délután -2 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Automatikus titkosítani fogja a személyes üzeneteket a Facebook és az Instagram

Elhunyt Denny Laine, a Moody Blues és a Wings volt gitárosa

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek