Belföld
2021-05-08

Tapolcán, nagyi kölcsönözhető

Kölcsönözz könyvtári nagymamát! – ezzel az akcióval állt elő a tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum.

Az ötletet nagyon díjazzák a helyiek, sőt más településen élők is szívesen vennék, ha lenne náluk ilyen lehetőség.

Szívmelengető akciót indít a tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum. A Kölcsönözz könyvtári nagymamát! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy minden gyerek eljuthasson a könyvtárba.

"Hétköznapokon (kedd-péntek) 14-18 óra között a kísérő nélkül érkező 18 év alatti könyvtárlátogatókat a Tapolcai Nőklub védettségi igazolvánnyal rendelkező önkéntesei kísérik a könyvtárban"

- írják az intézmény Facebook-oldalán az akció plakátján.

A jelenleg érvényes járványügyi rendelkezések szerint könyvtárba csak védettségi igazolvánnyal lehet menni, a 18 év alattiak csak az ilyen kártyával rendelkező kísérővel látogathatják ezeket az intézményeket (is). Ez főleg a kisebb gyerekeket érinti rosszabbul, ugyanis nekik egyelőre esélyünk sincs a védettségi igazolványra, és ha nem akad számukra kísérő, nem léphetik át a könyvtárak kapuját.

Nekik szeretne segíteni a tapolcai könyvtár és a helyi nőklub, akik minden oltási igazolvánnyal rendelkező nagymamát szívesen bevonnának az akcióba.

Az ötletet nagyon díjazzák a helyiek, sőt más településen élők is szívesen vennék, ha lenne náluk ilyen lehetőség.

"Ez nagyon figyelmes kezdeményezés! Óriási ötlet!".

"Hetek óta ez az egyik legjobb ötlet, amivel találkoztam!"

"Ez nagyon édes kezdeményezés!"

Egy kommentelő megkérdezte, hogy át lehet-e venni ezt az ötletet, a könyvtár pedig azt válaszolta, hogy természetesen. Reméljük, minél több helyen bevezetik majd, és sokan élnek is a lehetőséggel.

A Bayern München szokás szerint bajnok lett

Már csak két mérkőzés van hátra

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek