Belföld
2021-03-12

Megduplázódott a kórházban kezeltek száma

Rekordokat dönt a fertőzöttek száma - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes  a járványügyi adatokat ismertetve kiemelte, az elmúlt napon regisztrált 9011 új fertőzöttel 498 183-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. A koronavírus-járvány harmadik hullámának kezdete óta megduplázódott a kórházban ápoltak, és háromszorozódott a lélegeztetőgépen lévők száma - mondta. Kórházban 8718 embert kezelnek a vírus szövődményeivel összefüggésben, gépi lélegeztetésre 949-en szorulnak. Az elmúlt napon 130-an haltak bele a fertőzésbe.

A koronavírus brit mutációja gyorsabban terjed és fertőzőbb, ami miatt nemcsak Magyarországon, de Európa számos országában romlottak a járványügyi adatok - hívta fel a figyelmet.
Az osztályvezető arra kért mindenkit, hogy továbbra is fokozottan tartsa be a járványügyi intézkedéseket: a távolságtartást, a maszkhasználatot, ezen kívül a kézmosás és -fertőtlenítés fontosságára hívta fel a figyelmet. Magyarország 4,36 millió adagot kötött le a Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen által fejlesztett vakcinából, az első szállítmányok hamarosan megérkeznek - közölte.

 

További részletek: koronavirus.gov.hu

A hosszú hétvégén is fontos a védelmi intézkedések betartása

Menetrendi korrekció és közlekedési rend március 15-én

MTI

Szerző
Hasonló cikkek