Backstage
2024-01-30

Ice-T zenekara, a Body Count hat év után újra Budapesten

A Body Count a legendás rapper, Ice-T hobbiprojektjeként született meg, majd lemez lemezt követett, ők pedig több, mint 30 éves pályafutásukkal a hátuk mögött érkeznek a Budapest Parkba június 14-én.

A Los Angeles-i banda 1990-ben alakult, amikor az addig sem éppen szolidságáról ismert Ice-T és heavy metál rajongó unokatestvére szobatársak lettek és hatására Ice-T rá nem kapott erre a műfajra. Az út innen egyenesen vezetett a Body Count-hoz, ami végül 1992-ben dobta piacra első nagylemezét. A több, mint 30 éve pályán lévő formáció mára jóval többé vált egy mellékprojektnél. A heavy metált és a kemény vonalas hip-hopot ötvöző banda 1992-ben jelentette meg első nagylemezét, ám azt a Cop Killer című daluk miatt azt egy időre be is vonták.

 

A Body Count azonban nem öncélúan durva vagy brutális, szövegeiket mélyen áthatja a társadalom és a rendszerkritika, meg persze egy adag humor is keveredett az összképbe. Az alapító tagok közül egyébként már csak Ice-T és Ernie C gitáros vannak a bandában, D-Rock és Beatmaster V dobos rákban, míg Mooseman basszusgitáros egy utcai lövöldözésben hunyt el, ami majdnem a banda végét is jelentette. Végül túllépve a gyászon és a nehézségeken igazán 2014-re, a Manslaughter megjelenésével tértek vissza eredeti önmagukhoz.

 

Ice-T első szóló lemeze, a Rhyme Pays volt az első olyan hip-hop album, amire felkerült a „Szülői felügyelettel” pecsét, így nem csoda, hogy a Body Count felvételein is a durva szövegek domináltak. Legutóbbi fellépése óta kiadta a Grammy-díjas Carnivore lemezét és már elkészültek nyolcadik korongjuk felvételivel is, így könnyen lehet, hogy arról is hallhatunk dalokat a nyári koncertjükön.

Az elővétel a Live Nation-tagoknak január 31-én, 10 órakor indul, a teljeskörű jegyértékesítés pedig február 2.-án 10 órától lesz elérhető a Live Nation és a Budapest Park weboldalán.

 

Szerezz piacképes diplomát a TTK-n!

Új klinika alapításáról döntöttek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek