Sport
2024-05-22

Ha majd a bőség kosara miénk lesz...

Egyetlen rossz mozdulat, egyetlen figyelmetlenség elég volt a DVSC SCHAEFFLER kézilabda csapatának, hogy vesztesen hagyja el a hazai pályát szerdán este a Győr ellen.

Pedig számolt mindenki. Az már tuti, hogy a kisalföldiek idén nem lesznek honi bajnokok. A Lokinál pedig előjött a matek. Ha néggyel győzünk - mert összel három lett oda - akkor akár ezüst is lehet a végén, mert a biztos bajnok Fradi talán... De a sportban nincs ha! Most sem volt.
 
A Rába-partiak a legerősebb gárdájukkal érkeztek. Telt ház fogadta a csapatokat, akiktől nagy tapsot kapott a Jeddi Mária díjjal kitüntetett Füzi-Tóvizi Petra, és a Komáromi Ákos vázával jutalmazott egykori kiváló kapus, kalocsai Erika. Aztán indult a derbi. Egymást üldözték a felek, egyik társaság sem tudott elhúzni a másiktól. Aztán a 12. percben, amikor már kihagytunk három ziccert, meg egy büntetőt, büntetett az ETO, 6-3 volt nekik. Szilágyi Zoltán azonnal időt kért. Úgy tűnt hiába, mert az első negyed óra végén már néggyel mentek a zöldek. Ekkor valami bekattant a hazaiaknál. Gyorsan csináltak egy négy nullás rohamot, és egyenlítettek. A félidő végét mégis a dunántúliak bírták jobban, ők fordulhattak két gól előnnyel.
 
Szünet után, a 43. percben egalizáltak Vámosék, de elég volt ismét kis figyelmetlenség, a nemzetközi csapat megint elhúzott. A Loki erejéből nagyon sokat kivett, hogy állandóan üldözni kellett az ellenfelet. Ez egészen az utolsó percig tartott, amikor végre megeszerezték a lányok a vezetést. Elég volt viszont egyetlen szabálytalanság, és a nagymama korú Ana Gros hetesből döntetlenre adta a végét. És akkor, amikor már csak 35 másodperc volt hátra, Szilágyi Zoltán kikérte utolsó idejét. Hét a hat ellen mentünk. Passzívat jeleztek a sporik, tizenkét másodperccel a duda előtt egyetlen passz volt még. És ezt a Győr kezébe tettük. Christiansen köszönte, elszaladt, és az üres kapuba lőtt. Nyertek.
 
A mérkőzésnek volt még egy szomorú eseménye. Yvette Broch tíz perccel a vége előtt, a felugró Jovoviccal szemben szabálytalankodott. Az átlövő beütötte a fejét a talajba, pillanatra az eszméletét is elveszítette, mentő vitte el. Az idényben ez már a második súlyos sérülés a Debrecennél, ami az ETO elleni meccsen történik. Télen Veronica Christiansen térdelte le Hámorit, aminek a DVSC átlövője látta kárát, keresztszalag szakadásából most épül. Itt pedig a holland beálló tarolta le Jovovicot. És sehol, semmikor, senki nem kért elnézést.
Ennek okán jutottak eszünkbe Petőfi sorai: " Ha majd a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet, ha majd a jognak asztalánál mind egyaránt foglal helyet."
 
Női kézilabda NBI.:
DVSC SCHAEFFLER - Győri Audi ETO 30-31 (12-14)
 
Weisz György

Fennállása legjobb eredményét érte el a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. 2023-ban

Egy animációs dokumentumfilm születése

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek