Sport
2024-05-07

Nekem, nekünk, nekik: 8!

Többféleképpen lehet értelmezni a DEAC férfi kosárlabda csapatának szereplését a számukra kedden véget ért bajnoki szezonban. Siker: az alapelvárást, a legjobb nyolcba kerülést, a felsőházo rájátszást elérték.

Kudarc: a hozzáállás, az utolsó öt meccsen mutatott méltatlan játék, az önbizalom hiánya, és egyeseknél a flegmaság, a nemtörődömség. Sopronban sem sikerült feljebb lépni a társaságnak, igaz a statisztikákból majd az látszik, hogy mindössze két ponttal kaptak ki, de a hogyanra magyarázatot illik majd adni. És kapni azoknak, akik sokat beletettek ebbe a társaságba.
 
Muszáj kritikusnak lennünk, mert ha hozsannázni kezdenek a közel állók, akkor elhiszik a résztvevők, hogy de jók vagyunk. Pedig nem!
Egyetlen pontatlan dobáson múlott egy hónappal ezelőtt, hogy most nem a negyedik, vagy esetleg még előkelőbb helyezésről beszéljünk. Ha - ami szócska a sportban nincs - anno Zalaegerszegen Mócsán dudaszóval egybeesett duplája behullik, és nem csorog le a gyűrűről, akkor halleluja hangulat uralkodna. Azóta a társaság, zsinórban ötször maradt alul. És ez blama.
 
Kétszer a Honvéd alázta a fiúkat, a múlt szombaton, az Oláh Gábor utcában a Sopron vizitált, és nyert, a kedd esti visszavágón is eldőlni látszott minden már az elején. A hűség városában már tizenhét ponttal is mentek a hazaiak, aztán valahogy visszakapaszkodtak Edwinék. Még egál is lett belőle. A kisalföldi ötösnek azonban nem fűlött a foga még egyszer Debrecenbe utazni. Így aztán 16 másodperccel a vége előtt öt pontos előnnyel várták a dudát, ami felharsant Mócsán triplájával egyidőben. Így lett a zakóból - számszakilag - elfogadható eredmény.
 
A DEAC végül a nyolcadik helyen zárt a tabellán. A kezdetekkor optimista volt a szakmai stáb. A játékosok mutatói - nemcsak a nevek miatt - bajnoki meglepetést sejttettek. Az lett. Csak nem úgy, ahogy gondoltuk.
Őszre minden bizonnyal új kezdő ötös áll majd a feldobáshoz. Addig meg marad ismét a hosszan tartó bizakodás.
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport, rájátszás a 7-8. helyért:
Soproni KC - DEAC: 89-87 (24-14, 25-21, 16-22, 24-30)
 
Legjobb dobók: Nichols 18, Sidibe 17, Gill 16, illetve Mócsán 25, Tadic 20, Williamson 14.
 
Weisz György

Akadémiai Díjat vehetett át a DE professzora

Folytatódott a magyar rockzene történetének képregényes feldolgozása

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek