Sport
2024-05-05

Ez a való világ!

Nem a vasárnap kezdődött televíziós showra gondolok. A DVSC, Fradi elleni foci meccsére. Egy félidőn át bizakodott mindenki, aztán érvényesült minden, aminek érvényesülni kellett. Anyák Napján köszöntötték a játékosok a megjelent szülőket, hogy elinduljon a derbi.

Ezen a héten kiszivárgott, hogy a Ferencváros költségvetése valamivel több, mint az összes többi elsőosztályú klub büdzséje. Húszmilliárdról beszélnek, de állítólag tízzel több. Csoda, hogy a riválisokat a sárga, meg a zöld irigység kerülgeti? Irdatlan pénz, a honi labdarúgásban. És akkor az MLSZ elnöke kiegyensúlyozottságról papol. Meg tisztességről. Leírtam többször: igen, vállalom, savanyú a szőlő. Most kiesik a pikszisből két vidéki "fellegvár". Valljuk meg a kisvárdai szponzor örül ennek. Milliárdos pályázati pénzekből eddig csurgatni kellett vissza valamennyit, és mégis ez lett az eredmény. Ha rosszmájú lennék, azt is írhatnám, végre kinn a Bárány... Aki egyébként debreceni. Akkor ezután lehet jönni a Nagyerdei pénztárába. Befizetni!
 
Kicsit elkalandoztam. Vissza a Fradi elleni derbire. Már a 18. másodpercben betalált Traore, de szerencsére lesről. Egyébként a szélsőt, amíg pályán volt nem tudta tartani senki. Ferenczi különösen nem. Az első negyvenöt perc unalmas, anti focit hozott. Kezdte azt hinni a drukker had, ez amolyan iksz gyanús dolog. És valljuk meg, jó lett volna.
 
Aztán szünet után a Loki szerkezetet váltott. Lejött a halovány Szuhodovszki, a küzdő, de sokat szabálytalankodó Ojediran. Beslisszolt Tuboly, meg Loncar, aztán Romanchuk is, és lett annyi lassú védekező a gyepen debreceni részről, hogy a  hazaiak köszönték szépen, átfutottak rajtuk. Amikor egy belső védő - Abena - zavartalanul vág kettőt a hálóba, snassz. A kilencedik kerületiek ötig meg sem álltak. És csak azért lett ennyi, mert Megyeri parádézott a kapuban. Vajda alapvonali találata ballal a hosszú felsőbe viszont zseniális volt. Meg az is pozitívum, hogy négy, húsz éves DVSC focista is szembe nézhetett a Kubatov társasággal. Vajda, Baranyai, Tuboly, és Kocsis a jövő Loki klasszisai. Megvan bennük minden, ami azzá teheti őket.
 
A jelenlegi ötödik hely realitás. Feljebb akkor léphetünk, ha a Felcsút a jövő héten zakózik a Hungária körúton, mi pedig verjük a Fehérvárt, majd a Puskást. Utóbbit idegenben, az utolsó fordulóban.
Most még kicsit kesernyés a szánk íze, meg az ötös sem hangzik jól ebben az aspektusban. de valljuk meg ez a való világ! Csak remélni tudjuk, hogy VV Balázsék a következő szezonban nem lesznek ilyen hektikusak.
 
OTP Bank Liga 31. forduló:
FTC - DVSC 5-1 (0-0)
 
Weisz György

Praktikus játék, a Praktiker-Vác ellen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek