Sport
2024-04-24

Öldöklő ötödik volt

Úgy vágott neki a DEAC férfi kosárlabda csapata a szerdai, zalai túrának, hogy ha nyernek, újabb országjárás következhet, ismét távoli jövő, és távoli cél felé kacsingathatnak.

 A győztes  ugyanis megnyerte a Falco elleni play off találkozókat, ami a döntőbe jutásért íródik majd a kosár történelembe. Debreceni szempontból ez megint, legalább kétezer kilométert jelentett. Volna!
 
Ugyanis nem sikerült. Négy másodpercen múlt. Mindezektől függetlenül óriási dicséret illeti az egyetemistákat. Ez volt az egyetlen találkozó a rájátszásban, hol a maximális játék lehetőséget kihasználták a felek. Ötször találkoztak. Röpke tíz nap alatt úgy, hogy ebből két alkalommal is a  hosszabbítás döntött.
Látszott a derbin, hogy nagyon fáradtak a kosarasok. És ez inkább a hajdúságiakról jött le. Nem csoda, ők háromszor buszozták át kis hazánkat. A kilométer táblák már előre köszöntek nekik.
 
A ZTE mindent egy lapra tett fel. Az első félidőt simán hozták. Nem volt izgulni valójuk. Ebben a kétszer tíz percben úgy tűnt, a fekete-fehérek beletörődtek abba, hogy az ötödik-nyolcadik helyért küzdenek majd tovább Tizenegy pont vendéglátó előnnyel mentek az öltözőbe a csapatok.
Aztán a következő negyedekben amolyan minden, mindegy alapon játszottak a vendégek. Drenovac hátára vette az övéit, szinte egyedül tartotta a dunántúliakat. Igaz volt két perc, amikor tizenhét pont előnyt is jelzett a tábla a hazaiaknak, de jött a feltámadás. A keserű stációkat maguk mögött hagyták a srácok, és haraptak, küzdöttek, rohantak.
 
Másfél perccel a vége előtt még nyolccal ment a Zalakerámia, de Drenovac ellenállhatatlan volt. Feljött a Mandic sereg egyre, amikor tizennyolc másodperc volt hátra. és a hazaiak támadtak. Sikertelenül. A megszerzett labdával, négy másodperccel a vége előtt Mócsán indult meg, de a gyűrűre dobta a lasztit. Nyert a ZTE. 
Mi döntött? A hazai pálya, a képzettebb ellenfél, és a pontosság. Mindezektől függetlenül jár a taps a DEAC-fiúknak, és valljuk meg őszintén, most, ebben a szezonban, ez a realitás. Ha megszerzik az ötödik helyet a végelszámolásnál, egy szavunk sem lehet.
Ehhez az első lépést már most szombaton, április 27-én este megtehetik az Oláh Gábor utcában, ahol a Honvédot fogadjál. A küzdelem itt két nyert meccsig tart majd. És van miért visszavágni!
 
Férfi kosárlabda rájátszás:
Zalakerámia ZTE KK - DEAC 75-74 (27-20, 22-18, 15-18, 11-18)
Tovább jutott a ZTE 3-2-vel.
 
Legjobb dobók: Ona Embo 14, Tóth Ádám 13, Ikpe 11, illetve Drenovac 26, Edwin 12, Williamson 9.
 
Weisz György

Munkajogi előadással kezdte a félévet a Lex Cafe

Főnix lakásprogram a debreceni fiatalok támogatására

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek