Sport
2024-04-19

Tíz perc kevés volt a DEAC sikeréhez

Úgy indult el a DEAC férfi kosárlabda együttese Zalaegerszegre, hogy pénteken este győztesként kívántak a visszaúton a buszban szunyókálni. Ehhez képest a szunyókálást már a pályán láthattuk a srácoktól, egy negyedet kivéve. Pedig az idegenbeli bravúr azt is jelentette volna, hogy hétfőn, három nap múlva akár a pontot is felrakhatják arra a bizonyos magánhangzóra. De tudjuk, a sportban nincs helye a feltételes módnak.

Pedig félidőig még hittünk. Igaz a ZTE egy négy nullával kezdett, de gyorsan zárkózott a Debrecen. Neuwirth Bence igencsak jól beolajozhatta a kezét, mert sült, mint a lipóti pékségben a kovászos buci. Ám az első negyedben az ő hozzáállása kevésnek bizonyult. Egyedül a fiatal játékos mutatta meg képességeit, a többiek inkább ácsorogtak. Williamson látványosan szabotálta a játékot, Buljkevi közelről nézte amikor a palánk alatt elmentek mellette, Drenovac, aki 72 órával előtte még 29 pontot szórt, enerváltan,
 
inkább méltatlankodott. Így nem is csoda, hogy a hazaiak hattal mentek a második tíz percre.
 
Ami triplák halmazával kezdődött. Fel is jött a vendég együttes háromra, de egymás után ugyanennyi labdát el is szórnak a játékosaik. Aztán a tizenötödik percben, mintegy varázsütésre Edwin triplájával egy pontra csökkenti a DEAC a hátrányát, és innentől nem is állnak le. Neuwirth hat kísérletből öt kintije betalál,  Tadic hármasa is hull, de Garamvölgyi sem akar lemaradni, ezért a sarokból ő is hinti a csont nélkülit. Az első félidő hat egységnyi hajdúsági vezetéssel zárul.
 
És ekkor mindenki, aki az egyetemistákért szorított bizakodni kezdett. Sajnos feleslegesen. Alig telik el hat perc a harmadik részből, amikor a Zalakerámia újra átveszi a vezetést, és innen már nincs visszaút. Enerválttá válik a Debrecen, a lepattanók után nem is mennek, kedvetlen, álmos gárda benyomását keltik. Az utolsó másfél percben már az ifik vannak a parkettán, hogy a végső dudaszó után ők nyújtsanak kezet a megérdemelten nyerő ZTE kosarasainak.
 
Ezen az estén - egy negyedet leszámítva - óriási csalódást keltett a DEAC. El kell mindenkinek gondolkodni azon, ki kit csap be, ha nem akarja a négy közé jutást. Williamson úgy tűnik levezet, Buljevic sincs a topon, és hogyan lett sérült az a Mócsán, aki három nappal ezelőtt még demoralizáló húsz pontot dobott az ellenfélnek.
 
Mindezek csak a most mutatott játék után mondatják ezt velünk. Illik, és kell is javítani, a szimpatizánsok bizalmát visszaszerezni jövő hét hétfőn, azu Oláh Gábor utcában. Hogy aztán egy hét múlva, az esetleg mindent eldöntő, ötödik találkozón még jóvá tehető legyen minden.
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport rájátszás: 
Zalakerámia ZTE KK - DEAC 82-66 (24-18, 13-25, 24-12, 21-11)
 
Legjobb dobók: Ikpe 13, Paige 12, One Embo 11, illetve Tadic 18, Neiwirth 15, Edwin 7.
Összesítésben 2-1 a ZTE javára.
 
Weisz György
 

A fiúk

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek