Egyetemi Élet
2024-04-16

Siófokon jártak HÖK-öseink

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának gondozásában e félévben sem maradt el a szokásos siófoki Vezetőképző. Fővárosi, dunántúli, közép- és kelet-magyarországi, valamint határainkon túli hallgatói képviseletek társaságában a Debreceni Egyetem öt karának hallgatói önkormányzati tagjai utaztak a magyar tengerhez, április első hetében.

Csütörtökön kora este gördült be a Debreceni Egyetem busza a közkedvelt, a part közvetlen szomszédságában lévő Balaton Hotel parkolójába. Egyetemünk ezúttal is meglehetősen tisztes létszámban képviseltette magát. Siófokra az Állam- és Jogtudományi Kar, a Bölcsészettudományi Kar, az Informatikai Kar, a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar, illetve a Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzatának képviselői érkeztek ezúttal, miután társaik az őszi szemeszterben vettek részt a hamarosan 35 esztendős HÖOK Vezetőképzőjén.
 
A rendezvény hagyományosan szekciókra osztott előadások formájában zajlott. A csütörtöki érkezést követően közös vetélkedőre várták a résztvevőket, majd pénteken reggel plenáris üléssel nyitották meg a Vezetőképzőt. A megnyitó után elindultak az interaktív szekció-előadások, amelyek összesen négy alkalmat számláltak – pénteken és szombaton.
 
 
Megannyi téma került terítékre az adott csoportokban, amely témák célja volt, hogy mindenki beszámoljon tapasztalatairól, ötleteiről, ezáltal pedig még inkább elsajátítsák, tökéletesítsék a hallgatói érdekképviselet, akár utánpótlás-nevelés, akár rendezvényszervezés, akár oktatásszervezés vagy épp elnöki feladatok rejtelmeit. A szervezők természetesen az üdítő szórakozásról is gondoskodtak, hiszen péntek este kvízzel várták a Vezetőképzőn jelenlévőket. A csütörtöki, pénteki és szombati estén pedig a szálloda nagytermében dj-k szolgáltatták a talpalávalót. Pult mögé állt a Debrecenben is közkedvelt Koósz Milán, valamint Ciggi is.
 
Barna Marci, fotó: hook.hu

DEAC-jelölt pályázik a frizbiszövetség vezetésére

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek