Egyetem Tér
2024-05-22

Ülésezett a fenntartó kuratórium

Többek között a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány által meghirdetett ösztöndíjpályázatokról és az egyetem nemzetközi szerződéseiről tájékozódtak a kuratórium tagjai, akik a testület legutóbbi ülésén elfogadták a DE 2023. évi számviteli beszámolóját is.

Megtartotta soron következő ülését az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma. A főbb napirendi pontok között elfogadták az egyetem 2023. évi számviteli és közhasznúsági, könyvvizsgálattal alátámasztott, eredménykimutatást, üzleti jelentést is tartalmazó beszámolóját, melyről a DE Szenátusa korábban szavazott, valamint a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány 2023. évi számviteli beszámoló jelentéséről is elfogadó döntést hozott a testület.

Mindezek mellett a kuratórium elfogadta az intézmény Közbeszerzési tervének 3. számú módosítását is. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, kuratóriumi tag tájékoztatta a testületet a nemzetközi szerződésekről a DE Gazdálkodási szabályzata 13. § (18) bekezdés a) pontja alapján, Bács Zoltán kancellár pedig a GTIDEA ösztöndíjakra érkezett pályázatokat ismertette. Beszámolójában kitért arra, hogy ebben az évben rekordmennyiségű pályamű érkezett a kiírásokra.

A kuratóriumi ülésen a testület tagjain kívül jelen volt még a GTIDEA könyvvizsgálója, valamint Orbán Ildikó és Mészáros József, a felügyelőbizottság két tagja. 

Sajtóközpont

A jövő gyógyszereiről tanácskoznak

Egyetemi hallgatók alkotásai a BMW gyárban

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek