Debrecen
2024-04-19

Világhírű gitáros érkezik Debrecenbe

Chieli Minucci számos kiváló előadóval vett fel és lépett fel, mint Celine Dion, Lou Reed, Lionel Richie, Jennifer Lopez, Michael Bolton, Anastasia vagy a Jewel.

2024. május 25. 19:00 DE Zeneművészeti Kar koncerttermében lép fel Chieli Minucci  a Djabe zenekarral. 

 

Chieli Minucci gitáros, zeneszerző, producer és hangszerelő a Grammy-díjra jelölt SPECIAL EFX jazz-fúziós csoport régóta vezetője , Chieli Minucci közreműködésével , aki több mint 40 éve a jazz és a világzenei szcéna meghatározó szereplője.

A Chieli most megjelent 3 vadonatúj projektje – a „Return to Budapest With Love”, a Special EFX archivált, 1990-es élő koncertfelvétele az európai turné korai napjairól, szólóprojekt, és főleg akusztikus „Someone's Singing” , valamint jubileumi 40. különleges EFX CD-je , a „Twenty Twenty 2 ” (mindkettő ChieliMusic).  A Chieli & Special EFX előző kiadásában a „Deep as the Night” címadó dal elnyerte a Billboard Magazine 2018-as év legjobb dala díját .

Amellett, hogy saját zenéjét írja és előadja, Chieli megosztja gitáros tudását a szórakoztató világban. Számos kiváló előadóval vett fel és lépett fel, mint Celine Dion, Lou Reed, Lionel Richie, Jennifer Lopez, Jewel, Marc Anthony, Michael Bolton, Rupert Holmes, Eartha Kitt, Eddie Fisher, Anastasia, valamint Kirk kortárs jazzművészekkel. Whalum, Maysa, Jeff Lorber, Norman Brown, Bernie Williams, Marion Meadows, Lao Tizer, Mindi Abair, Rick Braun, Gerald Veasley, Omar Hakim és még sokan mások.

Bár Chieli híres a jazz és pop világában, tehetséges televíziós és filmzeneszerző is. 3 Emmy-díjat nyert, és 10-szer jelölték eklektikus zeneszerzői munkájáért. Zenéje a No Country for Old Men, a Bowfinger, a Legally Blonde, a Panic és mások filmjein is hallható . Chieli eredeti zenei munkája Pán Péter, Dora, a felfedező, Thomas, a tankmotor és mások élő színpadi produkcióiban hallható .

Folytatódik a párharc

Tőzsér József

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek