Sport
2022-12-02

Szombaton disc golf verseny a Margit téren

A DEAC frizbiszakosztálya idén is disc golf versennyel búcsúztatja az esztendőt. A sportolók december 3-án, szombaton mérik össze tudásukat a Tócóskerti Disc Golf Parkban. A szervezők ezzel az eseménnyel is igyekeznek felhívni a figyelmet a jövő évi egyetemi világbajnokságra.

A DEAC frizbiszakosztálya hetedik alkalommal rendezi meg a Debrecen Disc Golf Open elnevezésű versenyt. A rendezvény főszervezői teendőit Tóth Péter látja el a DEAC részéről, aki így foglalta össze a célkitűzéseket.

Úgy tűnik, hagyománnyá kezd válni, hogy az évet disc golf versennyel zárja a szakosztályunk. A sportolóink számára már tavaly is egy laza hangulatú disc golfozás volt az esztendő utolsó versenyélménye, és az idei év végére is egy olyan vidám eseményt szántunk, amelyen a profik mellett azok is részt tudnak venni, akik a sportággal még csak most ismerkednek. Ezúttal is esélykiegyenlítő szabályt alkalmazunk, azaz a profik nem használhatják majd a jól megszokott korongjaikat. Miklós-nap közeledtére reagálva pedig hoztunk egy olyan szabályt, hogy aki mikulásjelmezben száll versenybe, plusz pontokat kap – sorolta Tóth Péter.

A versenynek december 3-án, szombaton 9-15 óra között a Margit téren található Tócóskerti Disc Golf Park ad otthont. A részvétel és a verseny megtekintése is ingyenes, de a környék lakóinak nem kell útlezárásokra számítania. A szervezők azonban figyelemfelkeltő eseménynek is szánják a rendezvényt.

Ez a verseny része egy hosszabb időtávot felölelő, több eseményből álló kampánynak. Ezúttal is igyekszünk ugyanis felhívni a figyelmet a jövő évi Ultimate Frizbi Egyetemi Világbajnokságra, amelynek a Debreceni Egyetem ad majd otthont 2023. július 4-8. között, illetve szeretnénk a lakossággal is megismertetni a Sport-Life Balance Programot, melyet az olimpiai bajnok Mizsér Attila hívott életre, és melynek keretében a helyi vállalkozói szektor támogatását igyekszünk megnyerni a vb ügyéhez – zárta Tóth Péter.

A növénynemesítés múltja és jövője a DE agrárkarán

Mikulásváró programok Debrecenben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek