Sport
2022-12-01

Nagy rangadó lesz pénteken este

Az Erste Liga egyik legjobb játékoskerete érkezik pénteken Debrecenbe, ezen a hétvégén a Sport Club Csíkszereda lesz az egyetemisták első ellenfele.

A Liga tabellája megmutatja, hogy vérbeli ki-ki meccs elé nézünk; a ranglétra negyedik fokát 30 szerzett ponttal a mieink foglalják el, míg a szeredai legénység két ponttal kevesebbet hozott össze eddig. Az erdélyi alakulat csütörtökön még jégre lép Dunában, tehát aznap késő estére akár meg is fordulhat a helyezések sorrendje, ám az utóbb említett összecsapásra nincsen ráhatásunk.

A pénteki derbire annál inkább. Legutóbb, az egyetemista srácok némi kezdeti zavarodottság után magabiztosan húzták be a 3 pontot a fehérváriakkal szemben, ezzel folytatták győzelmi sorozatukat. A Sport Clubnak nem volt ennyire egyenes az útja, legutóbb, egy BJA HC ellen aratott győzelem után, otthon kaptak ki az mostanában néha botladozó Ferencvárostól. Ennél azonban fontosabb, hogy a szeredaiak stílusa jobban fekszik nekünk, eddig legalábbis, mint például a Gyergyóé. A múlt vasárnap, a FEHA19 ellen 1-2-ről tudtunk fordítani, ami a jégkorongban nem kis fegyvertényt jelent. Bár kiválóan képzett játékosaink vannak, az igazi erősségünk a csapatmunka, ezt döntött a fehérváriak ellenében is. A dolgunkat nehezíti, hogy még mindig sok a sérült és/vagy beteg játékosunk, az összpontosítás tehát létkérdés, már csak azért is, mert az ellenfél kerete „tele van” pengés székely, valamint légiós hokisokkal. Egy tény, gyermeteg hibákat, korongeladásokat és fölösleges kiállításokat nem engedhetünk meg magunknak. És nyilván nem ártana, ha időnként a hokiisten is mellénk állna, hiszen a szerencsére valamennyi sportágban szükség van, különösen akkor, ha az ellenfél olyan kiváló játékosanyaggal bír, mint az esetünkben az erdélyiek.

A mieink vezetőedzője, György József a helyzetről a következőket mondotta.

– Marad az a felállás, amelyikben legutóbb játszottunk. Még mindig ápolgatjuk a sérültjeinket, így ismét a fiatalok kapnak lehetőséget, remélve, hogy több játékost már nem fogunk elveszíteni. A Szeredánál edzőcsere történt, ott most mindenki bizonyítani akar, de az sem lehetetlen, hogy többet vesz ki belőlük a DAB elleni találkozó, mint szeretnék. Néhány kérdésre minden esetre választ fogunk kapni – fogalmazott a szakvezető.

Komoly szerepet kaphat a közönség is. Az biztosra vehető, hogy a szeredai szurkolók itt lesznek és nagy hangerőt képviselnek majd, jó lenne, ha a mieink a jégen kívül is egyenrangú vetélytársaik lennének. Hívjuk és várjuk tehát a hazai közönséget és bízunk abban, hogy síppal, dobbal buzdítják majd a kedvenceinket. Nyilván lesznek olyanok, akik nem tudnak jelen lenni, utóbbiaknak az Erste Liga TV szolgáltatásait ajánljuk szíves figyelmébe! A találkozó 18.30 órakor veszi kezdetét.

2022. december 2. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 94
DEAC – Sport Club Csíkszereda

=Müller Károly=

A rögös gyermekutakat egyengetik

Kiosztották az első Music Hungary-díjakat Veszprémben!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek