Sport
2022-11-25

Katar 2022: Herczeg András szoros mérkőzésre számít pénteken

A DVSC Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója Wales, Szenegál, Hollandia és Anglia mellett tette le a voksát.

A csütörtöki játéknapon elmaradt a meglepetés, egy kivételével az esélyesek győzelmével értek véget a párharcok, bár a portugálok alaposan megizzadtak Ghána ellen. Brazília a második félidőben döntötte el a szerbek elleni mérkőzést, mint ahogy Svájc is begyűjtötte a pontokat. Egy találkozón, nem született gól, az Uruguay és Dél-Korea döntetlennel zárult. Fokozódnak az izgalmak, pénteken az A és a B csoport számára kezdődik a második kör, a párharcok pedig akár már a továbbjutásról dönthetnek.

Wales – Irán 11.25. 11:00      Ahmad bin Ali Stadion

Nem nagyon ismerem az iráni válogatottat, bár láttam az első mérkőzésüket, mely számukra nem végződött jól, hiszen az angolok 6-2-re legyőzték Carlos Queiroz együttesét. Wales ellen sem gondolnám, hogy esélyük lenne, Rob Page keretében azért olyan klasszisok vannak, mint Gareth Bale, Aaron Ramsey, akik meccseket tudnak eldönteni. A Sárkányok számára nagy a tét, ugyanis, ha botlanak, de még döntetlen esetén is, valószínű, hogy lemondhatnak a továbbjutásról. Az első körben születtek már meglepetés eredmények, de nem hinném, hogy a walesieknek gondot jelentene begyűjteni a három pontot.

Katar – Szenegál 11.25. 14:00      al-Thumama Stadion

Katar elég visszafogott teljesítményt nyújtott Ecuador ellen, de úgy vélem – erről személyesen is meggyőződhettem – többre képesek, viszont Szenegál ellen nem lesz esélyük. Aliou Cissé csapata vereséggel kezdte a tornát, így csak akkor maradhatnak versenyben a továbbjutó helyek egyikéért, ha nyernek pénteken, de úgy vélem, megbirkóznak ezzel a feladattal, és sikerrel veszik a második akadályt.

Hollandia – Ecuador 11.25. 17:00      Halífa Nemzetközi Stadion

A hollandok kétgólos győzelemmel indították a csoportkört, jó focit játszanak, jó eséllyel pályáznak arra, hogy ott legyenek a legjobb 16-ban. Ecuador is nyert a gyenge napot kifogó Katar ellen az első körben, jó csapat benyomását keltették, így egy kiélezett mérkőzésre számítok. A két válogatott párharcából véleményem szerint, a tulipánosok kerülnek ki győztesen és már készülhetnek az egyenes kieséses szakaszra.

Anglia – USA 11.25. 20:00      Al Bayt Stadion

Az amerikaiak rendszeres résztvevői a világbajnokságoknak, egyre markánsabban teljesítenek, mindig számolni kell velük. Anglia fölényesen nyerte az irániak elleni párharcát, de ezúttal szorosabb eredményre számítok. Biztos, hogy egy jó mérkőzést láthatunk, mely találkozó Gareth Southgate csapatának győzelmével zárul.

Herczeg András szerint három válogatott esélyes a világbajnoki címre: A világbajnokság előtt Brazíliát, Argentínát, Franciaországot tippeltem végső győztesnek. Bár Messiék botlottak, össze fogják szedni magukat, továbbra is a döntőbe várom őket. A gallok erőt demonstráltak, még Benzema nélkül is magabiztosan és látványosan futballoztak, mit ahogy Neymarék is a szerbek ellen, főleg a második félidőben. Mindhárom válogatottnak nagyon erős a kerete, klasszisaik vannak, éppen ezért nehéz megjósolni, ki nyeri a világbajnokságot. Ezen három ország csapatainak egyike hódíthatja el véleményem szerint a trófeát.

Puskás István

Ülésezett az alapítvány kuratóriuma

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek