Sport
2022-11-12

Újabb hangulatjavító győzelemre készülnek

A DEAC labdarúgócsapata vasárnap hazai pályán, a Kisvárda II. ellen száll harcba a pontokért.

Visszatért a helyes ösvényre a DEAC a labdarúgó NB III Keleti csoportjában, az egyetemi csapat egy sikertelenebb időszak lezárásaként előbb hazai pályán 1-0-ra megverte a Pénzügyőrt, a múlt héten pedig 2-0-s győzelemmel tért haza Tiszaújvárosból. A jó szériát igyekszik folytatni Sándor Tamás legénysége vasárnap 13 órától a a Dóczy utcai sportcampuson, amikor a Kisvárda Master Good II. lesz az ellenfele. A hétvégi mérkőzés kapcsán támadónkkal, Szabó Leventével beszélgettünk.

– Természetesen nem csak pontokban mérhető az utóbbi két győzelmünk értéke, hiszen sokkal jobb lett a hangulat a sikerek hatására – fogalmazott a csatár. – Az edzéseken is oldottabb a társaság, mint volt az októberi, döcögősebb meccsek idején. A megtorpanás okát mi is kerestük, sajnos nem jöttek a gólok, de próbáltunk minél hamarabb kilábalni a gödörből. Szerencsére az utóbbi két bajnokin már betaláltunk, hátul pedig stabilak voltunk, ennek köszönhetően mind a hat pontot begyűjtöttük. Mi, támadók még adósak vagyunk a gólokkal, ám nagyon igyekszünk ezt az adósságunkat törleszteni a csapat felé, hogy minél eredményesebben szerepeljen a DEAC – mondta Szabó Levente.

A vasárnapi ellenfélről és az esélyekről így vélekedett a 22 esztendős játékosunk: – Jómagam egyszer, a tavaszi összecsapásunkon játszottam a kisvárdaiak második csapata ellen, akkor azt szűrtem le, hogy sokat futó, fiatal együttesről van szó. Persze, attól is függ a várdaiak játékereje, hogy hányan játszanak majd náluk az első csapat keretéből. Ettől függetlenül mi vagyunk az esélyesebbek, ezt akarjuk a pályán érvényre juttatni vasárnap délután.

NB III Keleti csoport, 17. forduló
DEAC-Kisvárda Master Good II.
2022. 11. 13. (vasárnap) 13:00, Debrecen, Dóczy utcai sportcampus

Bajner Bálint

Vályogházi kalandok – avagy házfelújítási tanulságok, tippek, praktikák

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek