Sport
2022-11-09

Sós az utolsó percben döntötte el a meccset

Sokáig gól nélküli döntetlenre állt a DVSC Mezőkövesd elleni összecsapás ám a csereként pályára lépő Sós a 92. percben győzelemhez segítette csapatát.

A 14. fordulóban megszerezte első idegenbeli győzelmét Srdjan Blagojevic legénysége, a szenvedőalany pedig a Vasas volt. A piros-fehérek az első félidőben lefocizták az angyalföldieket, háromszor zörgetve a hálójukat, a másodikban pedig okosan futballozva tartották meg az előnyt.

Sok idő nem volt az örömre, hét közben újabb fordulót rendeztek az élvonalban. A szerdai játéknapon a Mezőkövesd látogatott a Nagyerdei Stadionba, mely intézményben utoljára rendeztek bajnoki mérkőzést 2022-ben. A borsodiak is győzelemmel hangolódtak a párharcra, megszakítva a Kecskemét jó sorozatát, 2-1-re múlták felül a lila-fehéreket.

A Loki szakvezetője két helyen változtatott a Vasas elleni csapaton, Bódi helyett Kyziridist, Babunski helyett pedig Bárányt jelölte a kezdőbe. Ha már Vasas. A Fáy utcai győzelem akkor értékelődik fel igazán, ha a matyóföldiek ellen is begyűjti a három pontot a DVSC. Ezt várták el a stadionba kilátogató szurkolók is.

Nagy elánnal és agresszívan kezdtek a piros fehérek, a kövesdi védelemnek már az első percekben több támadást kellett hatástalanítania. Az első lövést viszont a vendégek adták le, ám a jobb alsóba tartó labdát Megyeri biztosan fogta. Az első negyedóra vége előtt Cseri megsérült, így első cserelehetőségét már a mérkőzés korai fázisában ki kellett használnia Kuttor Attilának. Ahogy telt az idő, kiegyenlítettebbé vált a játék, bár a labdát inkább a cívisvárosiak birtokolták többet, viszont csak lehetőségekig jutottak a felek. A hazaiak is cserére kényszerültek, Bárány ismét megsérült, nem tudta folytatni a játékot, így Babunskit küldte harcba a szerb tréner, ezzel létrejött a testvérpárharc. Az első igazán veszélyes helyzet a Mezőkövesd előtt adódott a 27. percben: egy szabadrúgás után Drazsic fejelte centikkel fölé a labdát. A félidő hajrájában inkább a vendégek domináltak, akadt munkája a DVSC védelmének. Gólszerzési lehetőség viszont debreceni oldalon adódott, ám Szécsi centikkel lemaradt Dorian Babunski beadásáról. Ez volt a játékrész utolsó momentuma, 47 perc után Farkas Ádám az öltözőbe parancsolta a csapatokat.

Szünet után a Mezőkövesd kezdett aktívabban, az első percekben nyomás alatt tartották a hazaiakat, de csak egy távoli lövést okozott némi riadalmat. Debreceni oldalon egy Kyziridis fejest lehetett feljegyezni, de Piscitelli könnyedén fogta a labdát. Ebben a periódusban a borsodiak irányították a játékot, a piros-fehérek csak rövid ideig tudták birtokolni a játékszert, támadásaikból hiányzott az elképzelés. Ferenczi vette célba a jobb alsót 17 méterről, a kövesdi hálóőr azonban leért és fogta a lövést, majd az időközben becserélt Bódi elől mentett kivetődve. Babunski fejében volt a vezető gól a 73. percben, de ott is maradt, senkitől sem zavartatva mellé csúsztatott. Bódi beállításával támadóbb szellemben kezdett futballozni a Vasutas, mely egy nagy helyzetben is megmutatkozott, de Sós nem találta el a labdát. Ferenczi kísérte a sorsot, Drazsicsot centikkel a tizenhatos előtt állította meg, szabálytalanul. Inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék, mindkét fél megpróbálta a maga javára eldönteni a mérkőzést, ez végül a DVSC-nek sikerült a 92. percben: Babunski közeli fejest még kiütötte Piscitelli, ám a labda Sós elé került, aki már nem hibázott és a Loki megnyerte a mérkőzést.

NB I 15. forduló

DVSC – Mezőkövesd: 1-0 (0-0)

DVSC: Megyeri – Kusnyír (Bévárdi 59’), Romanchuk, Dreskovic, Ferenczi – Varga (Baráth 59’), Manrique – Szécsi (Bódi 70’), Dzsudzsák, Kyziridis (Sós 70’) – Bárány (Do. Babunski 26’)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Pillár, Vajda (Schmield 86’) – Cseri (Brtan 13’), Karnyicki, Da. Babunski, Biserovic – Molnár (Vadnai 74’), Drazsic

Vezetőedző: Kuttor Attila

Gólszerző: Sós 92’

Temesi Ferenc

Lenner Adam

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek