Sport
2022-08-30

Vereséggel zárta a zalai túrát a Loki

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában második vereségét is elszenvedte a DVSC, mely gárda a Zalaegerszeggel szemben maradt alul.

Nagy utazás várt hétfőn a DVSC játékosaira, hozzávetőlegesen 478 kilométert kellett buszon tölteniük, mire elérték úticéljukat, Zalaegerszeget. De nem azért látogattak el a zalai fővárosba, hogy megtekintsék a méltán híres Göcseji Múzeumot vagy a Finnugor Néprajzi Parkot. Pontért, pontokért utaztak a megyeszékhelyre, melyet másnap, a ZETE Arénában gyűjthettek be, ugyanis kedden este rendezték a Zalaegerszeg – DVSC bajnoki mérkőzést.

A vendéglátók egy kecskeméti fiaskót követően a hetedik, míg a hajdúságiak a Puskás Akadémia elleni döntetlen után a tizedik helyről várták a hétközi párharcot. A kék-fehérek első hazai győzelmüket ünnepelték volna a találkozó végén, a debreceniek pedig megtörve a jeget, a szezon első sikerét.

Böngészve a kezdőt, a Loki csapatkapitányának nevével nem találkoztunk, Dzsudzsák Balázs csak a kispadon foglalhatott helyet. Kezdődhetett a találgatás, ki fogja mozgatni a csapatot, talán Horváth Krisztofer? Ezen kérdés megválaszolására várnunk kellett a kezdő sípszóig, mely jel pontban 20 órakor harsant fel.

Manzinga gondolta úgy, hogy a kezdés után teszteli Hrabinát, ám lövése elég pontatlanra sikerült. A hazaiak kezdtek támadóbb felfogásban, melynek hamar meg is lett az eredménye: a 6. percben a debreceni védők nem értették meg egymást, így Németh ki tudott lépni, aki a kimozduló Hrabina fölött a kapuba emelt (1-0). Nem sokra rá Manzinga fejjel zörgette meg a hálót, ám Vad II les miatt érvénytelenítette a találatot. Kellett egy kis idő, mire rendezte sorait a piros-fehér gárda, a félidő derekán már néhány támadással eljutottak a hazai tizenhatosig. Mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, a kapuk nem kerültek veszélybe, csak egy Bárány és egy Tajti próbálkozást lehetett feljegyezni. A 40. percben kényszerből változtatnia kellett a debreceni szakvezetőnek, Bárány megsérült, így Kyziridist küldte pályára. A Loki védelme ismét hibázott, egy bedobás után teljesen szabadon hagyták Gergényit, de Hrabina kisegítette társait, hárítva a támadó lövését. Ez volt a játékrész utolsó momentuma, egygólos hazai vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünetben változtatott Janeiro, lekapta Neofytidist, helyére érkezett Dzsudzsák. Egy Németh löket vezette fel a félidőt, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Kiegyenlített volt a játék, mindkét fél próbálkozott támadásvezetéssel, ám ezen kísérletek még a tizenhatosok előtt megakadtak. A hazaiak igyekeztek kihasználni a DVSC gyenge pontját, mélyégi indításokkal a védelem mögé kerülni, tették ezt kevés sikerrel. A 60. percben viszont egyenlített a Vasutas: Dzusudzsák szöglete után egy zalai játékosról Deslandes elé került a labda, aki közelről a kapuba lőtte a labdát (1-1). Nem örülhettek sokáig egyenlítő találatának a cívisvárosiak: Gergényi szöglete után Lesjak emelkedett a legmagasabbra és fejelt Hrabina kapujába (2-1). Megnyomta a következő perceket a Zalaegerszeg, Mocsi távoli bombája után a bal alsóba tartó labdát a loki hálóőre tolta kapufára. Fölényben játszottak a hazaiak, nyomás alatt tartották a stabilnak nem mondható debreceni védelmet, újabb gól azonban nem született. Egészen a 81. percig, mikor Tajti középre tett labdáját Ikoba lőtte közelről a kapuba (3-1). Teljesen szétesett a DVSC játéka, a Zalaegerszeg ezt kihasználva sorra dolgozta ki helyzeteit, de a piros-fehérek szerencséjére, nem találtak kaput. Nem úgy a 87. percben, mikor Gergényi Deslandes mellett lőtt a hosszúba (4-1). Bévárdi még a hosszabbításban szépített, de ez sem változtatott a tényen, a DVSC vereséget szenvedett Zalaegerszegen.

OTP Bank Liga 6. forduló

Zalaegerszeg – DVSC: 4-2 (1-0)

Zalaegerszeg: Demjén – Lesjak, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi – Szankovics, Tajti, Ubochioma, Németh (Kovács B. 71’) – Gergényi, Manzinga (Ikoba (63’)

Vezetőedző: Ricardo Moniz

DVSC: Hrabina – Bévárdi, Deslandes, Charleston, Ferenczi (Saná 59’) – Neofytidis (Dzsudzaák 46’), Varga (Farkas 59’) – Baráth, Horváth (Sós 69’), Szécsi – Bárány (Kyziridis 40’)

Vezetőedző: Joao Janeiro

Gólszerző: Németh 6’, Lesjak 66’, Ikoba 81’, Gergényi 87’ ill. Deslandes 60’, Bévárdi 82”

Fotó: Szabó Miklós/NSO

Zöld busz, zöld Debrecen

Toborzót tart a DEAC vívószakosztálya

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek