Sport
2022-08-14

Debreceni atlétákkal elrajtol az Eb

A müncheni atlétikai Európa-bajnokságon a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola négy kiválósága képviseli városunkat.

Hétfőtől Münchenre fókuszálnak az atlétika szerelmesei, ugyanis a bajor főváros ad otthont augusztus 15. és 21 között az atlétikai Európa-bajnokságnak. A kontinensviadalon minden idők legnépesebb csapatával vesznek részt a magyarok. Az eseményen 46 sportoló képviseli hazánkat, köztük a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola négy kiválósága.

A hétfői nyitónapon már szoríthatunk cívisvárosi atlétáért, ugyanis 10 óra 25 perctől rúdugrónk, Klekner Hanga kezdi meg szereplését a selejtezőben. Hanga kiváló formában van, az idei szezonban már többször megjavította egyéni rekordját, egyre közelebb kerülve mestere, Szabóné Molnár Krisztina által tartott 455 centis országos csúcsához. Országos bajnokunkat ettől már csak 11 centi választja el, aki az idei OB-n 445-ig jutott.

Kedd délelőtt rendezik a férfi 110 gát előfutamait, melyekben Szűcs Valdó képviseli hazánkat és Debrecent. Kiváló gátasunk Eb-re való felkészülését sérülések nehezítették, ám a Gyulai Memorialon már teljesen egészségesen állt rajthoz. Atlétánk idei legjobbját futva, 13.69-es idővel 5. helyen ért célba, mely eredmény bizakodásra ad okot.

Csütörtökön Szilágyi Rékát láthatjuk a gerelyhajítás selejtezőjében, aki mint klubtársa, szintén a székesfehérvári nagydíjon érte el idei legjobb eredményét. A szám utolsó sorozatában 58 méter 84 centire szállt kezéből a gerely, mely jelzi, jó formában van, Münchenben akár túldobhatja a 60 métert. Egyéni rekordja 62.45, mely közel van Szabó Nikolett 2001-es, 64.62-es országos csúcsához.

Kozák Luca augusztus 20-án lép rekortánra, ugyanis pont nemzeti ünnepünkön rendezik a 100 gát előfutamait. Suba László tanítványa 12.70-es idővel tartja a szám országos csúcsát, melyet akár meg is javíthatott volna Székesfehérváron, ám kiválóságunk az utolsó előtti gátnál megbotlott és elesett. A DSC-SI 26 esztendős versenyzője az igencsak szorosnak tűnő mezőnyben az előkelő 5. legjobb idei idővel várhatja a kontinensviadalt. A gyorsaság megvan, ha a technika is hibátlan lesz, jó eséllyel 70-en belülre kerülve, ott lehet a döntőben.

Fotó: atletika.hu

Először nyert idegenben a DEAC

Fenntartható Debrecen díj

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek