Sport
2022-08-11

Az FTC ellen kezdünk az Erste Ligában

Szeptember 16-án, pénteken kezdődik a magyar bázisú nemzetközi bajnokság, az Erste Liga új idénye, amelyre tíz csapat nevezett.

A DEAC jégkorongozói tegnap este a FEHA19 ellen kezdték a felkészülési mérkőzések sorozatát. Az első tétmeccsre sem kell már sokat várni, hiszen Magyar Kupa-győztesként szeptember 10-én Szuperkupa-találkozót vívunk a magyar bajnok Ferencváros ellen a Tüskecsarnokban.

Az Erste Liga-szezont is a zöld-fehérek ellen nyitjuk. A Magyar Jégkorong Szövetség közzétette a sorsolást, amelyből kiderül, hogy az alapszakasz első napján, 16-án az FTC-Telekomot fogadjuk. Később sem ígérkezik könnyűnek a hónap, hiszen 20-án a Gyergyót, 27-én a címvédő Csíkszeredát látjuk vendégül, 30-án pedig az UTE vendégeként lépünk pályára.

Október elején a Budapest Jégkorong Akadémia HC otthonában szerepelünk, majd erdélyi túrára utazunk. Ezúttal nem lesz karácsonyi mérkőzés Debrecenben, ugyanis december 27-én Miskolcon játszunk.

Az alapszakasz – amelyben a tíz résztvevő csapat mindegyike négyszer találkozik egymással – a tervek szerint 2023. február 19-ig tart. Az első hat helyezett a negyeddöntőbe jut, a 7-10. helyezettekre rájátszás-kvalifikáció vár három győzelemig.

Klassz Pont

Menekülő csempész

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek