Sport
2022-08-06

Biztató játék az első edzőmeccsen

A DEAC kézilabdacsapata pénteken felkészülési mérkőzést játszott a Békés vendégeként.

Miután kiderült, hogy kézilabdacsapatunk a másodosztályban kezdi a következő szezont, gőzerővel elindult a felkészülés a szeptemberben rajtoló bajnoki nyitányra. Az edzőmeccsek fontos szerepet töltenek be ilyenkor, és együttesünk már le is játszotta az első találkozót péntek délután a szintén NB I/B-s Békés otthonában.

Az első félidő 12-12-es döntetlennel zárult, a mérkőzésen főszerepet kapott az új játékrendszer alkalmazása, illetve mindenki számára a megfelelő játéklehetőség biztosítása is. Ez az időszak a kísérletezési fázis a bajnokságra, így több formációt is kipróbált Mándi Norbert vezetőedző.

Ennek megfelelően zajlott a második félidő is, ami végül négygólos hazai sikert hozott. A végső sípszót követően 28-24-es végeredménnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A párharcot követően Mándi Norbert értékelte a pályán látottakat.

– Mindenképpen pozitív, amit láthattunk a mai mérkőzésen. Egy új rendszer elsajátítása nem megy egyik napról a másikra, minden edzés, edzőmérkőzés fejlődési lépcsőfok a gárda életében. Úgy küldtük ki a pályára a fiúkat, hogy csapatszinten szeretnénk azokat a dolgokat viszont látni, amiket edzéseken gyakoroltunk, illetve védekezéseben azokat az alapelveket, amiket szeretnénk a bajnokság során is alkalmazni. Az első félidőben úgy gondolom, hogy a védekezés és a kapusteljesítményünk dominált, de láthattunk támadásban is begyakorolt elemeket, amiket gólokkal tudtunk befejezni. Mindenki kapott játéklehetőséget a mai mérkőzésen, emellett több formációt is kipróbáltunk, forgattuk a csapatot. Voltak azonban olyan hibáink amiket a bajnokság során nem követhetünk el. Jelenleg itt tartunk, a felkészülés ezen periódusában normális, de a hibáinkat javítani kell! Nagyon jól dolgoznak a srácok, úgy gondolom szépen haladunk. A jövőben többet fogunk foglalkozni a csapat taktikai elemeivel, hogy a bajnoki rajtra tökéletesen működjön a támadójátékunk. Mindenki nagyon motivált, mindent meg fogunk tenni a céljaink eléréseihez – összegzett Mándi Norbert.

Csapatunk következő edzőmeccsére egy hét múlva kerül sor az Ózd otthonában.

Edzőmeccs
Békési FKC–DEAC 28-24 (12-12)

DEAC: Maródi, Boros 1 – Hornyák, Fábián 1, Mórucz, Balázs S. 5, Gidai 2, Illés 1, Kiss A. 1, Pethő 3, Kiss R. 2, István P. 2, Dobos 3, Kathi 2, Kozma 1, Király

Szűcs Levente

Dinamóhatás

Komádi csapata nyerte a 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjét

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek