Sport
2022-07-28

Ratku Roland: „Folyamatosan tanulok”

Fiatal kapustehetségünk sikeresnek ítélte meg a nyári felkészülést és bizakodva várja az NB III nyitányát.

A szakosztály, az edzők és az NB III-as szakmai stáb döntése alapján a mögöttünk hagyott szezon utánpótlás sportolója Ratku Ábel lett. Az elismerést a még mindig csak 17 esztendős kapusunk azzal érdemelte ki, hogy hét különböző utánpótlás-bajnokságban is segítette védéseivel csapatait, továbbá az idény tökéletes zárásaként a NB III-ban is bemutatkozott.

„Hihetetlenül felemelő érzés, hogy ennyi tehetséges játékos közül én kaptam ezt a nívós díjat. Mivel egész évben jól teljesítettem, egy-egy mérkőzés után pedig többen is megdicsértek, titkon bíztam benne, hogy majd nekem jár az elismerés, de csak akkor vált biztossá, mikor a szezonzárón felhívtak a pódiumra. Abban a pillanatban hatalmas öröm volt bennem, és rögtön arra gondoltam, mennyi embernek tartozok köszönettel. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy még minden téren sokat kell fejlődnöm, ám az elismerés még inkább megerősített abban, hogy jó úton járok. Büszkeséggel tölt el, hogy folyamatosan számítanak rám az első csapatnál, az NB III-ban remélem a következő szezonban is minél többször pályára léphetek” – fogalmazott fiatal kapusunk.

Hálóőrünk reméli, hogy a következő idényben is jól kijön számára a lépés, és minél többször le tudja húzni a rolót. Kiemelte, hogy fejlődésében az edzők is nagy szerepet játszanak, de a rutinosabb játékosok segítsége is nagyon sokat jelent.

„Folyamatosan tanulok, amit szerencsére nem csak én érzek, hanem kívülről is látszódik – folytatta gondolatait Ratku Roland. „Minden edzésen százszázalékosan figyelek, és próbálom magamba szívni a jóval több tapasztalattal rendelkező csapattársaim tudását. Felkészülési időszakunk jól sikerült, így minden adott ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el. Vasárnap már Füzesgyarmaton bizonyíthatunk, amely mérkőzés bár biztos nem lesz könnyű, egy első fordulós győzelem nagy löketet adhat számunkra.”

T.H.

Villamosmérnök mesterképzés: sikeres akkreditáció

Battai Sugár

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek