Sport
2022-07-18

Rangos versenyen vannak túl lovasaink

Csütörtöktől vasárnapig zajlott a somorjai Hipoarénában a Danube Champions Tour elnevezésű nemzetközi díjugrató verseny. A rangos mezőnyt felvonultató eseményen ifj. Szabó Gábor és Szabó-Máriás Sára is rajthoz állt.

Pénteken Szabó Gábor az 5 éves lovak 115 centiméteres CSIYH1* versenyszámában mindenkit maga mögé utasított Genius Conference hátán. Szintén jól teljesített a 6 éves lovak 125 centiméteres kategóriájában, amelyben 44 induló közül a második helyen végzett Quel Actionnel; mindössze 40 tizedmásodperccel maradt le a győztes cseh Kamil Papousektől.

A szombati nap legjobban várt versenyszáma a CSI2* Big Tour volt 140 centiméteren. A DEAC kiválósága két lóval is rajthoz állt: legjobb magyarként az ötödik helyen végzett Filuchival, míg Borgiával 18. lett. Ugyanebben a számban Szabó-Máriás Sára hibátlan lovaglással a 13. időt érte el Medallal.

Vasárnap az ötéves lovak CSIYH1* 120 centiméteres döntőjében ifj. Szabó Gábor és Genius Conference ezúttal is a második helyen végzett a cseh Kamil Papousek mögött és az argentin Richard Kierkegaard előtt. A hatéves lovak 130 centiméteres döntőjét is hibátlanul teljesítette Quel Actionnel, ideje a 8. legjobb volt a mezőnyben. A 145 centiméteres számban Szabó-Máriás Sára állt starthoz, és legjobb magyarként a 24. helyen végzett Medallal.

A négynapos esemény legnehezebb száma a CSI3* Grand Prix volt 150 centiméteren. Rendkívül erős mezőny gyűlt össze, és az igen nehéz pálya alaposan feladta a leckét a lovasoknak. A 44 résztvevőből mindössze hat tudott nulla hibaponttal teljesíteni, és az első 22-ben nem volt magyar. Ifj. Szabó Gábor végül 8 hibaponttal 26. lett Mezőhegyes Chabalával, az első három helyen pedig két amerikai végzett – Chloe Reid (1.) és Alise Oken (3.) -, köztük a német Harm Lahde állhatott fel a képzeletbeli dobogóra.

Campus Fesztivál

RE:FACT Podcast

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek