Sport
2022-04-14

Idén hét salakmotor-versenyt rendeznek Debrecenben

A nagypénteki Húsvét Kupával indul a salakmotoros szezon Debrecenben, a Perényi Pál Salakmotor Stadionban, ahol az idény során további hat viadalt tartanak, közte Grand Prix-kvalifikációs futamot is.

Amint az eseménysorozatot felvezető szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, az önkormányzat idén 10 millió forinttal támogatja a sportágat.

Barcsa Lajos alpolgármester elmondta: a város 2022-es költségvetésében a SpeedWolf Sportszervező Nonprofit Kft. számára biztosított összeget a létesítmény további korszerűsítésére fordítja az üzemeltető. Ilyen módon 2019 óta már 73 millió forinttal támogatta a város a Gázvezeték utcai stadion megújulását. Hozzátette, hogy amikor 2019-ben az új egyesület létrejött, az üzemeltetést átadta a város, de a stadion tulajdonjoga megmaradt az önkormányzatnál. A salakmotorversenyeket több ezer debreceni látogatja, a korszerűsítések az ő kényelmüket és biztonságukat szolgálják.

Nagypénteken egy nemzetközi viadalt rendez az egyesület: a Húsvét Kupán 16 versenyző, köztük két magyar, Magosi Norbert és Kovács Roland áll rajthoz. Érdekesség, hogy Debrecenben először indul női vaspapucsos a német Celina Liebmann személyében. Két ukrán motoros is részt vesz a versenyen, velük együttműködve a helyiek adománygyűjtést szerveznek.

Baráth Norbert, a klub ügyvezetője a további versenyeket sorolva megemlítette a május 7-i Európa-bajnoki selejtezőt, majd kiemelte, hogy pünkösd hétfőjén, június 6-án Grand Prix-kvalifikációs versenyt rendezhet Debrecen. Nem szakad meg a Debrecen Nagydíj hagyománya sem: augusztus 20-án már 47. alkalommal rendezik meg a viadalt. Szeptember 10-én a tavaly bemutatkozott szakág, a flat track kerül ismét a középpontba: a Magyar Motorsport Szövetség országos bajnoki fordulót szervez itt, majd október elsején a világbajnoki döntő egyik állomásának ad otthont a Perényi Pál Salakmotor Stadion. Végül a versenyszezon salakmotorral, a magyar-szlovén egyéni bajnokság 3. fordulójával zárul október 23-án.

 

Fotó: Perényi Pál Salakmotor Stadion Facebook 

DEAC-Hajdúszoboszló 2:0

Nagypéntek, nagy rangadó

MTI

Szerző
Hasonló cikkek