Sport
2022-03-29

Megszerezte első bajnoki győzelmét a DEAC frizbicsapata

Március utolsó hétvégéjén duplafordulóval folytatódott a DEAC frizbicsapatának szereplése a Well Travel Ligában. Az egyik mérkőzésen nagyarányú győzelmet arattak a debreceniek, a másikon szoros küzdelemben, hirtelen halálban maradt alul együttesünk.

A Szigetszentmiklóson rendezett első mérkőzésen a DEAC 15-2-re győzte le a Sportsziget SE gárdáját, míg a másik találkozón 11-10-re a Trust nyert.

– A Sportsziget SE nagyrészt utánpótláskorú játékosokkal lépett pályára – kezdte Almási Dávid csapatkapitány. – Ennek megfelelően lelkesen, nagy lendülettel kezdték a meccset, de a korosztálybeli és a fizikai különbség hamar kiütközött. A mérkőzésen igyekeztünk mi is minél több teret adni a rutintalanabb játékosainknak, és végül magabiztos játékkal 15-2-re nyertünk. A második összecsapáson a Trust volt az ellenfelünk. Ők jóval tapasztaltabb csapat képét mutatták, és végig fej-fej mellett haladt a két gárda. A meccs hajrájára aztán ellenfelünk ugyan két ponttal elhúzott, ám a hirtelen halálban sikerült kiegyenlítenünk. Az ultimate frizbiben nincs döntetlen, és a rendes játékidő lejárta után a cap1 szabály lép érvénybe. Ilyenkor az előnyben lévő csapat eredményéhez hozzá kell adni egy pontot, és a mérkőzés addig tart, amíg ezt a ponthatárt valamelyik gárda el nem éri. Ilyenkor tehát a hátrányban lévő csapatnak is megvan esélye a fordításra. Ahogy említettem, sikerült is kiegyenlíteni, és az utolsó, mindent eldöntő pontban az ellenfél indíthatta a támadást. Hamar megszereztük a korongot, és néhány passzal már a Trust zónája előtt jártunk, amikor egy váratlan hiba csúszott a gépezetbe, és egy pontatlan dobásunk miatt megint az ellenfél jöhetett. Ekkor kijöttek a szorításból, és végül ők csináltak pontot, így 11-10-re kikaptunk. Fordulatos mérkőzés volt tehát, és bár az ilyen vereségek után természetes a keserűség, most mégsem tartott sokáig, mert mind éreztük, hogy ezt most olyan sportteljesítmény volt, amire büszkék lehetünk. Nagyon örülök, hogy a játékosaink megtapasztalhatták, milyen egy végletekig kiélezett mérkőzés hangulata. Azt is át kell élni, milyen úgy kikapni, hogy már-már a kezünkben érezzük a győzelmet, mégsem mi nyerünk. Ahhoz ugyanis, hogy a csapat ekkora pszichikai nyomás alatt is képes legyen teljesíteni, sok ehhez hasonló játékhelyzetet át kell élni. Edzésen nem igazán lehet olyan közeget teremteni, ami ezt modellezné. Remélem tehát, hogy jó sok szoros meccset játszunk még a bajnokságban, és biztos vagyok benne, lesz olyan is, amikor a végére nekünk jön ki jobban a lépés.

A csapat legközelebb hazai pályán folytatja a versenyzést. Április 2-án, szombaton 17 órától a DEAC Dóczy utcai Sportcampusán a Riverside lesz az ellenfél. A mérkőzésre minden érdeklődőt vár a hazai csapat, a belépés ingyenes.

Well Travel Liga – Ultimate NB I
Sportsziget SE – DEAC FreeBees 2-15
Trust – DEAC FreeBees 11-10

 

 

Fodorné Érsek Kitti

Vacsora

Burián Katalin

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek