Sport
2022-01-21

A címvédő ellen mutatkozhatnak be az új játékosok

Fodor Antal vezetőedző abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem alakulata megnehezíti a budapestiek dolgát.

A DEAC férfi röplabdázói a Pénzügyőrrel találkoznak az év első bajnokiján. Együttesünk hét forduló után a hetedik pozícióban tanyázik, míg a címvédő vezeti a tabellát. Október derekán már összecsaptunk a PSE-vel az Extraligában, akkor 3:0-s vereségbe futottunk bele. Ezekből a tényekből kiindulva kijelenthetjük, hogy a vasárnapi találkozón nem lesz veszítenivalónk.

– Egyetértek ezzel a megállapítással, de azt megígérhetem, hogy nem fogjuk ingyen adni a három pontot. Reményeim szerint minden szett nagy csatában dől el, emellett abban bízok, hogy legalább egy játszmát meg tudunk nyerni. Akadnak olyan játékosaink, akik kisebb sérüléssel bajlódnak, ennek ellenére jelen állás szerint a legjobb összetételben léphetünk pályára a hétvégén. A fővárosiak a szisztematikus építkezésnek köszönhetően pár év alatt jutottak el arra a szintre, ahol most vannak. Jól igazoltak, ezzel a bajnokság egyik legjobb csapatává váltak, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a remek szakmai munkának hála már saját nevelésű fiatalok is szóhoz jutnak náluk – nyilatkozta Fodor Antal.

A téli szünet mozgalmasan alakult nálunk, hiszen Willian César Coelho Rabel és Almora Nunez Gustavo Lazaro személyében két új játékossal bővült a keretünk. Nem lenne meglepetés, ha a légiósok kezdőként tehetnék le a névjegyüket a Pénzügyőr ellen.

– A képességei alapján Willian César és Gustavo is meghatározó szerepet tölthet be. Az előző hetek során arra törekedtünk, hogy mindketten beilleszkedjenek a csapatba. Úgy érzem, teljesítettük a feladatot, bár még lehet ezen csiszolni – mutatott rá a trénerünk.

A bajnoki főpróbát szerdán a KISTEXT otthonában tartottuk. A meccsből önbizalmat meríthetünk, hiszen 3:2-es győzelmet arattunk.

– Természetesen örülök a látottaknak, de nagy következtetéseket nem lehet levonni ebből a találkozóból. A hazaiaknál voltak hiányzók, ez is árnyalja a képet. A végeredménynél sokkal fontosabb, hogy egységes együttes benyomását keltettük – zárta mondandóját Fodor Antal.

A DEAC-Pénzügyőr bajnokit a szurkolók ingyen tekinthetik meg, de a belépéshez védettségi igazolványra van szükség, aminek az érvényessége egy fényképes dokumentummal támasztható alá. Fontos információ, hogy a járványhelyzet miatt a csarnokunkban kötelező a maszkviselés!

Extraliga 8. forduló
DEAC-Pénzügyőr
2022. 01. 23. (vasárnap) 17:00, DESOK

Chip a fejbe

Minősített agrárklaszter

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek