Sport
2021-11-21

Hatpontos találkozó vár ránk

Rácz Zsolt futsalosunk szerint a Debreceni Egyetem alakulata egy diadallal közelebb kerülhetne a céljához.

A válogatott szünet után a 12. forduló következik a futsal NB I-ben. A negyedik pozícióban tanyázó DEAC-ra rázósnak tűnő meccs vár, hiszen a harmadik helyen álló Aramis otthonában fog vendégeskedni hétfő este. A budaörsiek tizenegy meccs alatt huszonegy pontot gyűjtöttek, míg Elek Gergő tanítványai jelenleg húsz egységgel rendelkeznek. A cívisvárosi “odavágó” nekünk sikerült jobban, hiszen szeptember közepén 8-2-re diadalmaskodtunk, az ütközeten Rodrigo, Thiago és Szentes-Bíró duplázott, rajtuk kívül Harmati és Berecz is beköszönt.

“Amennyiben itthon játszanánk, akkor is azt mondanám, hogy nehéz dolgunk lesz, de mivel idegenben lépünk pályára, ez hatványozottan igaz. Egy hatpontos találkozó vár ránk, amelyet ha megnyernénk, nagy lépést tehetnénk a felsőház felé. Az utóbbi meccseinken elöl nem igazán akadtak gondjaink, a védekezésünket kellene még inkább stabilizálni. A szeptemberi összecsapáson viszonylag hamar elléptünk, ennek köszönhetően kényelmesebbé vált a helyzetünk. A jó kezdésünk demoralizálóan hathatott a budaörsiekre. A különbség nem volt reális, hiszen az Aramisnak is akadtak lehetőségei. Kicsit bosszankodtam, hogy nekem nem sikerült a gólszerzés. Hétfőn be szeretnék találni, bár nyilván a csapat sikere a leglényegesebb. Nem lepett meg, hogy ellenfelünk összekapta magát, mivel kiváló játékosokkal rendelkezik, elég csak Bükire, Hosszúra vagy Bognár Bencére gondolni” – nyilatkozta Rácz Zsolt.

Együttesünk a rövidebb pauzából megpróbálta a legtöbbet kihozni.

“Kaptunk néhány nap pihenőt, aminek mindenki örült. A hét elejét eléggé megnyomtuk, a kemény edzéseknek hála úgy érzem, hogy sikerült visszarázódnunk” – hangsúlyozta 22 esztendős játékosunk.

Futsal NB I 12. forduló
Aramis SE-DEAC
2021. 11. 22. (hétfő) 19:35, Aramis SE Futsal Csarnok

„Magyarország zöld úton jár!”

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek