Sport
2021-09-26

Magabiztos DEAC győzelem

A Debreceni Egyetem csapatában ismét beköszönt a tapasztalt Sidibe Ibrahima.

A DEAC futballistái vasárnap délután az Egert látták vendégül. Együttesünk szurkolói valószínűleg nem bánták meg, hogy jegyet váltottak a bajnokira, hiszen Sándor Tamás legénysége magabiztos győzelmet aratott a szeptemberi nyárban.

A meccs első kaput eltaláló lövését Farkas Krisztián eresztette el, de Deczki Máté magabiztosan védett. A nyolcadik percben Orosz csúsztatása után Bereczki került nagy helyzetbe, de csukafejese célt tévesztett. Nem sokkal később Spitzmüller kínálta meg egy bombával az egri kapust, aki üggyel-bajjal hárított. A huszadik minutumban Jankelic lógott meg a bal oldalon, de a centerezésénél résen volt Ivicevic.

Az első félidő derekán Székely esett el a vendégek tizenhatosán belül, Nagy Attila László játékvezető nem habozott, tizenegyest adott nekünk. Spitzmüller higgadtan lőtt a kapu közepébe, ezzel magunkhoz ragadtuk a vezetést. Nagy-Kolozsvári Dániel Kornél egalizálhatott volna, de a jó 30 méterről leadott szabadrúgása a lécen csattant, majd a labda szerencsére a gólvonal elé pattant. A szünet előtt Székely ugyan beköszönt, de a partjelző felemelte a zászlóját, vagyis les miatt nem volt érvényes a találat.

A második játékrészt kicsit álmoskásan kezdtük, többet volt a játékszer az ellenfelünknél, ám ziccereket nem tudott kidolgozni. A 71. percben kiváló indítást kapott Székely, aki megnyerte a futóversenyt a védője ellen, majd az akció végén a bal alsóba gurított. Ez a jelenet kicsit csökkentette a Heves megyeiek lelkesedését. Aztán a csereként beszálló Sidibe fejese végleg eldöntötte a három pont sorsát. Ennél a jelenetnél ki kell emelni Bereczki szerepét, hiszen mesterien tekerte a labdát rutinos csatárunk kobakjára. A 41 éves Sidibe a mostani idényben már ötször vette be az ellenfelek kapuját az NB III-ban.

A cívisvárosiak remek hetet zártak, hiszen szerdán a Kisvárda második alakulatát, ma pedig az egrieket fektették két vállra. A győzelmi sorozatot a Tiszaújváros ellen folytathatjuk a jövő héten.

NB III Keleti csoport 9. forduló
DEAC-Eger SE 3-0 (1-0)
gólszerzők: Spitzmüller (24. – 11-esből), Székely (71.), Sidibe (77.)
A DEAC összeállítása: Deczki – Lakatos, Virág, Orosz – Sándor T., Spitzmüller (Al-Sheraji Rauf Mohamed 81.), Sárosi (Gaczella 87.), Jankelic – Bereczki (Szabó J. 87.), Tochukwu (Sidibe 60.), Székely (Trencsényi 81.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Pedro Almodóvar

Nagy pofonba szaladt bele a DEAC az első hazai meccsén

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek