Sport
2021-06-04

Győzelemmel hangol az EB-re a válogatott

Tiz meccse veretlen a válogatott.

A magyar válogatott az Európa-bajnokságot megelőző két felkészülési meccse közül pénteken lejátszotta az elsőt Ciprus ellen. Az első félidőben a válogatottban először kezdő Schäfer András szerzett vezetést, majd a második félidőben tizenegyest is kapott a magyar csapat, de Nikolics Nemanja hibázott, így végül 1-0-ra nyerte meg a meccset Marco Rossi csapata.

A kapitány több alapemberét is a kispadra nevezte a Ciprus elleni meccsen, így a csapatkapitány Szalai Ádámot, valamint a többi Bundesliga-légiós mezőnyjátékost, Willi Orbánt és Sallai Rolandot is.

A magyar csapat végül a Gulácsi - Botka, Lang, Szalai A. - Lovrencsics, Sigér, Kleinheisler, Schäfer, Holender - Varga K., Hahn összeállításban kezdett.

Az első félidő végére felélénkült a magyar csapat játéka, egy szép baloldali akció után pedig meg is szerezte a vezetést a válogatott. Varga Kevin gurított szépen középre, Holender Filip még elvétette a labdát, ami így lett tökéletes Schäfer Andrásnak, aki első gólját szerezte a válogatottban egy szép lövéssel.

Az 58. percben Schäfert tarolta le egy ciprusi sárga lapot érően, de a szabadrúgásunk után Sigér lövését blokkolták a védők.

A folytatásban újabb cserék következtek, Lang, Hahn és Lovrencsics Gergő mentek le, Willi Orbán, Nikolics Nemanja és Bolla Bendegúz álltak be.

A hajrára beállt Nagy Ádám is Sigér helyére, majd a 85. percben szép cselek után Schäfer harcolt ki egy tizenegyest, de Michail védeni tudta Nikolics Nemanja próbálkozását, így maradt az 1-0.

 Az utolsó percekben Nikolics nem tudott jól a labdába érni egy beadás után, több komoly eseményre pedig már nem maradt idő. A magyar válogatott 1-0-ra nyert, folytatás kedden Írország ellen, majd az Európa-bajnokságon a franciák, a portugálok, majd a németek ellen.

Magyarország-Ciprus 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 7500 néző, v.: Matej Jug (szlovén)
 

Magyarország: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) - Botka, Lang (Orbán 61.), Szalai A. - Lovrencsics (Bolla, 61.), Sigér (Nagy Á., 79.), Schäfer, Kleinheisler (Nego, a szünetben), Varga K. - Hahn (Nikolics, 61.), Holender
 

Ciprus: Michael - Karo (Andreu, 78.), Szoteriu, Ioannu - Avraam, Kasztanosz (Kiriaku, 63.), Artimatasz (Gogic, 71.), Pszaltisz (Panayotu, 71.) - Pittasz, Hrisztofi (Ilia, 63.), Papulisz (Loizu, 71.)
gólszerző: Schäfer (36.)
sárga lap: Sigér (65.), illetve Pszaltisz (58.), Szoteriu (77.)

Életigen a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban

A BMW-beruházás az egész megyében bérnövekedést okozhat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek