Sport
2021-05-01

NB II: Gyirmóton és Szolnokon biztosan nem lesznek nézők vasárnap

A Gyirmót FC Győr és a Szolnoki MÁV FC hivatalos honlapján jelezte, hogy a labdarúgó NB II 36. fordulójában esedékes vasárnapi hazai mérkőzésére még biztosan nem enged be szurkolókat.

Gyirmót FC Győr vasárnap 19.30-tól városi rangadót játszik az ETO FC Győrrel. A gyirmotfc.hu-n megjelent vezetőségi közlemény szerint a két klub elöljárói egyeztettek, és végül azt a felelősségteljes döntést hozták meg, hogy a meccs zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.

Úgy látják, hogy jelen helyzetben bizonytalan, hogy a jogszabályi háttér megvalósul-e, és ténylegesen be lehet-e engedni szurkolókat a rangadóra, továbbá az idő rövidsége miatt sem lehet felelősséggel felkészülni a nézők fogadására. A gyirmótiak tehát nem látják annak a lehetőségét, hogy biztonságosan, a nézők egészségének megóvását szem előtt tartva rendezhessék meg a mérkőzést.

Egy másik klub, a Szolnoki MÁV is úgy döntött, hogy a vasárnap 17 órakor kezdődő Kazincbarcika elleni meccsére nem enged be nézőket. A Tisza-partiak közleménye ugyanazzal indokolta a döntést, mint amivel a gyirmótiak tették.

A vasárnap pályaválasztó csapatok közül ugyanakkor a DVSC, a Vasas, a Haladás, a Siófok, a Szeged-Csanád GA, a Budaörs és a Kaposvár is hivatalos honlapján jelezte, hogy várja a drukkereket, míg az Ajka még nem nyilatkozott a kérdésben.

Mivel a koronavírus ellen immár négymillió embert beoltottak idehaza, szombattól látogathatóak a sportesemények a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek – már amennyiben a házigazdák engedik azt.

NB II
A 36. FORDULÓ PROGRAMJA  
Május 2.


14.30: DVSC–Aqvital FC Csákvár
17.00: FC Ajka–Soroksár
17.00: Kaposvári Rákóczi FC–PMFC
17.00: Budaörs–Szentlőrinc
17.00: BFC Siófok–Békéscsaba 1912 Előre
17.00: Szolnoki MÁV FC–Kazincbarcika SC
17.00: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Nyíregyháza Spartacus
17.00: Vasas FC–Dorogi FC
17.00: Szombathelyi Haladás–DEAC
19.30: Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr

Csikidám az Akusztik Legendák színpadán

Megszakadt a jó sorozat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek