Sport
2021-04-21

Gera marad az U21-es válogatott szövetségi edzője

Továbbra is Gera Zoltán irányítja az U21-es labdarúgó-válogatottat a magyar szövetség (MLSZ) szerdai elnökségi ülésének döntése értelmében.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület meghallgatta a szakember részletes szakmai beszámolóját a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságról, melynek csoportkörében pont nélkül búcsúzott a magyar csapat.

Az elnökség a beszámolóban elhangzottak értékelése után úgy döntött, hogy a pályája elején járó edző érdemes a folytatás és a bizonyítás lehetőségére. A tagokat Gera Zoltán reális és önkritikus helyzetelemzése, illetve a jövőre vonatkozó elhivatottsága, a szükséges változtatásokkal kapcsolatos elképzelései, sportolói tapasztalata és gyarapodó szakmai felkészültsége győzte meg. 

A Bozsik Program folytatásáról is határoztak a mai ülésen, ahol az a döntés született, hogy a mérkőzések megtartásával kapcsolatban változatlanul a kormányzat járványügyi intézkedéseit követik. Összhangban az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatainak újranyitásával, a Bozsik Program rendezvényei is elindulhatnak. A megfelelő járványügyi szabályok betartása és betartatása azonban kulcskérdés a folytatáshoz: az utánpótlásprogram szervezői erre kiemelt hangsúlyt fordítanak. A tornákon való részvétel senki számára sem kötelező, a nevezés önkéntes jellegű. Az előre bejelentetett távolmaradásnak nincs semmilyen következménye.
 

Rekordszámú halottat regisztráltak Törökországban

Igy ismerkedett meg Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

MTI

Szerző
Hasonló cikkek